Bruidsfotografie

Allereerst gefeliciteerd met jullie verloving! Wat leuk dat jullie gaan trouwen en interesse hebben in mij als jullie trouwfotograaf.

Het allerbelangrijkste is dat jullie deze mooie en bijzondere dag straks kunnen herbeleven met jullie familie en vrienden, dat jullie herinneringen bewaard blijven en dat je niks kan vergeten.

Natuurlijk is het ook hartstikke leuk om deze mooie dag later met jullie kinderen te kunnen herbeleven zodat ook zij kunnen zien hoe jullie perfecte bruiloft er uit zag!

Kort over mijzelf

Ik ben als fotograaf gek van bruidsfotografie, en geniet ik van alle bruiloften. Dankzij mijn kennis en ervaring als trouwfotograaf bij een groot aantal bruiloften ben ik er in getraind om de belangrijkste momenten te herkennen en deze op een mooie en unieke manier vast te leggen met mijn camera. Ik ben een fotograaf die waardevol zal zijn voor jullie bruiloft en welke graag met jullie mee denkt. Samen gaan we er een bijzonder mooie bruiloft van maken waarbij ik alle mooie, intieme en leuke momenten voor jullie ga fotograferen.

Ik heb natuurlijk een cursus bruidsfotografie gedaan, maar ook verschillende opleidingen en master classes bij onder andere Jose da Silva en Jeroen van der Ploeg. Daarnaast ga ik elk jaar naar verschillende master classes om mijn technieken en kennis uit te blijven breiden. Je bent namelijk nooit uitgeleerd!

Bruidsfotografie - De bruid en bruidegom kussen elkaar
Bruidsfotografie - Prachtig boeket van bloemen met daarop de trouwringen

Trouwfotografie en verschillende stijlen

Of je nu houdt van journalistiek, artistiek of zwart/ wit foto’s, ik help jullie graag als fotograaf om jullie liefde, de bruiloft en de mooiste momenten van jullie bruiloft vast te leggen in de bruidsfotografie stijl van jullie keuze welke jullie met trots zullen delen met iedereen.

Als een professionele fotograaf zet ik jullie als bruidspaar op jullie droomdag uiteraard volledig in de spotlight, maar ook de gasten die jullie hebben uitgenodigd maken een deel uit van jullie droomdag en de herinneringen die we samen gaan vastleggen gedurende de hele dag.

Daarom maak ik niet alleen foto’s van het bruidspaar, maar ook van jullie gasten en de leuke, mooie en intieme momenten die jullie samen beleven. Dit zodat je ook deze herinneringen voor eeuwig kunt bewaren en altijd kunt terug zien. Samen fotograferen we de mooiste foto’s die jullie voor altijd zullen koesteren.

Bruidsfotografie

Bruidsfotografie is natuurlijk heel belangrijk. Je wilt dat de spontane, mooiste, leukste en intiemste momenten worden vastgelegd in een prachtig licht met een mooie compositie, in de stijl van jullie keuze. Je wilt deze momenten koesteren en nog vaak opnieuw beleven met familie en vrienden. Ik help jullie graag om samen het perfecte trouwalbum te maken.

Deze bijzondere dag is één van de belangrijkste dagen uit jullie leven, deze dag moet fantastisch zijn, dus ook de bruidsfotografie moet perfect zijn! Check ook mijn blog “De trouwfoto checklist.

De bruidsfotograaf

Voor een bruidsfotograaf is het namelijk erg belangrijk dat we zo goed mogelijk weten hoe jullie perfecte dag er uit gaat zien, zodat we voorbereid zijn en geen enkel mooi moment zullen missen. Ik beveel ook altijd een kennismakingsgesprek aan met de bruidsfotograaf. Hij zal jullie zijn portfolio met bruidsfoto’s kunnen laten zien zodat je een impressie hebt van zijn of haar werk. Daarnaast kunnen jullie hem of haar dan ook direct ontmoeten in dit kennismakingsgesprek om te zien of er een klik is.

Kwaliteit

Trouwfotografie wordt altijd met een zeer hoge resolutie geschoten omdat je natuurlijk kwalitatieve foto’s wilt hebben, of het nu om de sfeer, bruidsparen of groepsfoto’s gaat, alles van jullie droombruiloft moet vastgelegd worden in de bruidsreportage welke je misschien wel wilt laten afdrukken als een schilderij of voor een trouwalbum. Het is daarom belangrijk dat de bruidsreportages van goede kwaliteit zijn. Vraag een bruidsfotograaf daarom ook altijd naar zijn apparatuur en welke stijlen hij kan bieden. Fotografie is ontzettend leuk, maar niet iedereen kan (meteen) het perfecte plaatje maken. Daarvoor is veel inzet en oefening nodig.

Extra foto’s er voor of er na?

Ik fotografeer ook graag jouw trouwjurk en neem graag een aantal portretten van jullie samen. Dit kan bijvoorbeeld altijd enkele dagen (of weken) voor of na de bruiloft zouden jullie dat willen. Je hebt dan alle rust wanneer je gefotografeerd wordt en samen kunnen we dan de beste en meest toffe foto’s maken in alle rust naast de trouwreportage die we al gemaakt hebben samen. En zou je jezelf niet fijn voelen voor de camera, dan is dit hét moment om te wennen aan de camera als je de pre wedding shoot doet.

Bruidsfotografie - Prachtig gedekte tafel voor het bruidsfeest

Enkele tips

Hieronder geef ik jullie enkele tips, waar je over na moet denken tijdens het plannen van jullie perfecte bruiloft. Dingen zoals een trouwlocatie, fotografie, gasten, aankleding en eten zullen een belangrijk onderdeel zijn van jullie dag. Naast deze tips kan je ook mijn blog “De trouwfoto checklist” bekijken voor nog meer leuke tips over de beste foto momenten!

De trouwdag

Wanneer jullie gaan trouwen komt er van alles op je af. Zo moet je onder andere denken aan de ceremonie, vrijgezellenfeest, verloving, receptie, avondfeest, wie er komt fotograferen en dan hebben we het nog niet eens over alle emoties die dat moment door jullie lichaam gieren.

Bij al deze leuke en fantastische momenten kan ik aanwezig zijn om bijzondere foto’s te maken en op deze manier jullie mooiste dag(en) waar de liefde vanaf spat vast te leggen als eeuwige herinnering. Natuurlijk ben ik niet beperkt tot de gemeente Rotterdam maar kan ik ook buiten Rotterdam jullie trouwfotograaf zijn. Plan vrijblijvend een kennismakingsgesprek in om elkaar te leren kennen, en hopelijk krijg ik dan ook direct een uitgebreide lijst met jullie wensen te zien zodat ik jullie misschien nog wat leuke tips of suggesties kan geven.

Bruidsfotografie - De tafels en glazen staan klaar voor het feest

Het vrijgezellenfeest

Hoe vier je het einde van je tijdperk als vrijgezel? Komen je vrienden en vriendinnen je uit huis sleuren en wordt je in een beren outfit gehesen? Aan de andere kant kan het ook hartstikke leuk zijn om gewoon een avondje lekker te borrelen en pure gezelligheid te creëren samen met vrienden toch!?

Hoe jullie ieders er ook voor kiezen om jouw vrijgezellenfeest te vieren, het zijn momenten die je maar één keer in je leven meemaakt. Het is daarom hartstikke leuk om deze mooie momenten vast te leggen zodat je er later samen terug kan blikken naar deze mooie momenten. Niet alleen de bruidsfotografie is belangrijk maar zeer zeker ook alle momenten die tot jullie droomdag leiden, waaronder dus ook jullie vrijgezellenfeest.

Of het nu een vrijgezellenfeest voor mannen is of een vrijgezellenfeest voor vrouwen, als jullie trouwfotograaf kan ik ook aanwezig zijn om dit mooie moment vast te leggen. Samen maken we dan de leukste en mooiste foto’s om nooit meer te vergeten.

Ik help jullie graag om deze mooie dag te plannen!

De ceremonie

Bij het woord ‘ceremonie’ denk je natuurlijk direct aan een saaie en plechtige aangelegenheid. Toch heb je tegenwoordig vrij veel ruimte om je eigen invulling te geven aan jullie trouwceremonie, dit is een onmisbare onderdeel van jullie trouwdag!

De locatie, muziek, duiven, decoratie, een unieke trouwambtenaar, zomaar een paar voorbeelden. Tegenwoordig zijn er genoeg mogelijkheden om jouw ceremonie echt jullie eigen te maken.

Denk hierbij aan een mooie fotoshoot op een prachtige locatie van jullie keuze met een mooi door jullie zelf samengesteld decor. Dat gaan toch prachtige trouwfoto’s worden!? Bruidsparen kiezen er tegenwoordig steeds vaker voor om in de natuur te trouwens. Bruidsfotografie kan letterlijk overal gedaan worden waar jullie willen omdat fotografen erg mobiel zijn, dus aarzel niet en stel elke vraag die je hebt en gooi elk idee dat je hebt er uit. Jullie trouwfotograaf helpt jullie graag!

Als jullie dat fijn vinden, help ik jullie graag als trouwfotograaf met het plannen van jullie droomdag zodat we samen de mooist mogelijke bruidsfotografie kunnen maken en deze prachtige momenten samen voor eeuwig kunnen vastleggen.

Bruidsfotografie - De ceremonie is deze kant op!
Bruidsfotografie - Prachtig mooi gedekte tafel

Het trouwfeest

Een trouwfeest kan natuurlijk niet ontbreken aan jullie droomdag, en wat je jullie vrienden en familie wilt horen zeggen is natuurlijk “owjee, is het al zo laat!?”.

Bij het regelen van jullie trouwfeest komt natuurlijk heel veel kijken en je moet met veel dingen rekening houden. Drinken, eten, voedsel allergieën van gasten, leuke spelletjes, muziek, de trouwlocatie en noem maar op.

In mijn aankomende blog over “Trouwfeest organiseren” kan je meer lezen over wat er allemaal bij komt kijken en waar je rekening mee moet houden. Na het lezen van dit blog zal je een goede indruk hebben van wat jullie te wachten staat. Natuurlijk kunnen jullie ook tips en suggesties vragen aan jullie bruidsfotograaf, deze heeft namelijk een zee aan ervaring met trouwfeesten.

De receptie

Een receptie biedt familie, vrienden en kennissen die overdag niet aanwezig kunnen zijn, de gelegenheid om het huwelijksfeest bij te wonen. Je kunt een receptie ook houden als afsluiting van jullie trouwdag, in plaats van een diner of avondfeest.

Omdat er op de receptie dus mogelijk mensen aanwezig zijn die overdag niet aanwezig konden zijn is het belangrijk om de receptie goed vast te leggen. Jullie gasten zijn namelijk een belangrijk onderdeel van jullie droomdag.

Een bruiloft receptie wordt meestal gehouden voor het avondfeest of diner. Een receptie duurt meestal 2 uur. Meestal zijn de tijden van een bruiloft receptie van 18.00 tot 20.00 uur. Tijdens de bruiloft receptie is er alle tijd en rust om gezellig met de gasten bij te kletsen onder het genot van een heerlijk stuk bruidstaart en een glaasje bubbels.

Zoals je kunt lezen is ook een receptie een belangrijk onderdeel van bruidsfotografie, en zal ik als jullie bruidsfotograaf dan ook zeker dit onderdeel vastleggen als eeuwige herinnering.

Bruidsfotografie - Roos met de bruidsring op de bloem
Bruidsfotografie - De bruid met een mooi bruidsboeket

De verloving

De wederzijdse belofte van twee mensen om te trouwen wordt een verloving genoemd. Met een verloving getuigt het paar van hun verlangen om te trouwen en de rest van hun leven samen te zijn. Het maakt niet uit of de partners dezelfde of verschillende geslachten hebben.

De periode waarin een koppel toewerkt naar een huwelijk noemt men de verlovingsperiode. In Nederland en België vindt in die periode de verplichte ondertrouw (huwelijksaangifte) plaats.

Een verloving is een vreugdevolle gelegenheid en het begin van een nieuw hoofdstuk in je leven. Maar wat houdt een verloving in? En wat zijn de vervolgstappen?

Het eerste wat je moet doen nadat je verloofd bent, is het vieren! Een verloving is een gedenkwaardige gebeurtenis die je de rest van jouw leven zult herinneren, dus neem de tijd om ervan te genieten met jullie vrienden en familie. Nadat de eerste opwinding is uitgewerkt, is het tijd om na te denken over de bruiloft.

Lees ons blog

Lees meer over de stappen en waaraan te denken in ons aankomende blog over “Wij zijn verloofd, maar wat nu?”

Ben je enthousiast geworden en wil je graag meer weten over hoe ik te werk ga als jullie bruidsfotograaf en welke tarieven ik hanteer? Kijk dan snel op de “meer informatie” pagina.

Neem contact op

Heb ik je interesse gewekt en wil je contact opnemen met mij voor meer informatie over bruidsfotografie of wil je mij misschien direct boeken? Of wil je misschien meer informatie over een ander soort fotografie? stuur een e-mail naar kasiasfotogalerie@gmail.com en ik neem zo spoedig mogelijk contact met je op. Kijk ook eens op mijn Instagram!

Natuurlijk kan je mij ook altijd bellen of bereiken via Whatsapp. Daarnaast vind je ons ook op Social Media, dus neem vrijblijvend contact op met mij.

Enkele tips

Tot slot heb ik als trouwfotograaf nog enkele tips voor jullie om voor een perfecte bruidsfotografie te zorgen. Doordat ik als fotograaf op veel bruiloften ben geweest en ook veel nabewerking voor verschillende fotoreportage heb gedaan, heb ik een goed oog voor detail en een kan ik jou als toekomstig bruid en bruidegom van veel tips voorzien.

Doe een after wedding shoot. Hoe leuk is het als het bruidspaar nog eens in hun mooie trouwkleding kunnen staan maar dit keer totaal stressloos terwijl ze alle tijd van de wereld hebben? Zoek een mooie locatie uit, bijvoorbeeld een mooi natuurgebied in de vroege ochtend wanneer de zon net opkomt en de eerste zonnestralen door de bomen komen. Als jullie geen leuke locatie weten dan weet jullie bruidsfotograaf zeker wel een aantal leuke locaties te vinden waar je heerlijk kan genieten van een leuke en romantische fotoshoot als man en vrouw! Dat is nou het mooie van bruidsfotografie, je kan het ook vóór of na de echte bruiloft nog een keer doen ondanks dat je de perfecte bruidsfoto al aan de muur hebt hangen misschien!

Geen zorgen! Het gaat nog steeds een fantastische dag worden, we moeten onszelf alleen wat aanpassen aan de situatie. Hebben jullie al eens nagedacht over doorzichtige paraplu’s? Het ziet er ontzettend leuk uit en we kunnen nog steeds, zowel binnen als buiten, prachtige foto’s maken. Denk ook aan een fotoshoot ergens onder een mooie brug, een industrieterrein of misschien wel een mooie schuur van een buur? Er zijn genoeg manieren om droog te blijven en toch mooie foto’s te maken. Bruidsfotografie kan op heel veel verschillende en leuke manieren gedaan worden. Wil je advies hebben voor leuke bruidswinkels bij jullie in de buurt? aarzel niet maar vraag jullie bruidsfotograaf om wat suggesties te geven!

Probeer tijdens het plannen van jullie bruiloft rekening te houden met “het perfecte moment” om foto’s te maken. Bijvoorbeeld in de zomer, wanneer de zon onder begint te gaan en het licht gaat schemeren. Dit is hét moment om de meest prachtige foto’s te maken, zeker wanneer je in een natuurrijke omgeving bent. Fotografie leent zich perfect op dit soort momenten.

Hebben jullie al nagedacht over wat voor bruidsfotografie foto’s jullie graag willen qua stijl? light & airy, dark & moody, earthy, vintage, zwart & wit, noem maar op. En natuurlijk ook niet onbelangrijk hoe lang jullie een bruidsfotograaf willen inhuren en of deze op meerdere locaties moet komen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld bij jullie thuis, dan het gemeentehuis en dan de locatie waar een feest of receptie gegeven wordt.

Laat jullie trouwfotograaf direct nadat de ceremonie is geëindigd een aantal foto’s maken van jullie. Jullie zijn dan net getrouwd, en je zult zien dat jullie lach en uitdrukking onbeschrijfelijk is op dat moment. Zouden jullie het leuk vinden, plan dan een extra dag in (after wedding shoot) waarbij jullie zonder tijdsdruk naar een mooie locatie van keuze kunnen gaan om in alle rust prachtige trouwfoto’s te kunnen maken samen met jullie trouwfotograaf. Op deze manier kunnen jullie alvast een stukje van jullie verhaal vertellen op een ongedwongen manier.

Laat jullie trouwfotograaf direct nadat de ceremonie is geëindigd een aantal foto’s maken van jullie. Jullie zijn dan net getrouwd, en je zult zien dat jullie lach en uitdrukking onbeschrijfelijk is op dat moment. Zouden jullie het leuk vinden, plan dan een extra dag in (after wedding shoot) waarbij jullie zonder tijdsdruk naar een mooie locatie van keuze kunnen gaan om in alle rust prachtige trouwfoto’s te kunnen maken samen met jullie trouwfotograaf. Je moet jezelf op je gemak voelen, wanneer jullie jezelf op jullie gemak voelen zal je zien dat de foto’s net dat beetje extra’s krijgen.

Het is niet noodzakelijk, maar een second shooter kan op het feest voor een goed stel extra bruidsfoto’s zorgen. Veel bruidsparen kiezen er tegenwoordig voor om een extra fotograaf te nemen. Als fulltime bruidsfotograaf kan ik jullie dan ook zeker een second shooter bieden voor een extra aantal uur fotografie. Op deze manier worden bruidsreportages nog beter vast gelegd en heb je nog meer mooie foto’s van jullie droomdag. Je kan er natuurlijk ook altijd voor kiezen om een trouwfilm te maken in plaats van nog meer foto’s. Op bruiloften wordt er namelijk steeds vaker en vaker een videograaf ingehuurd om trouwreportages te maken. Een hartstikke leuke en geweldige investering. Stel je eens voor, een video opname van al je gasten op de dansvloer terwijl ze de gekste moves uitvoeren, dat is toch helemaal geweldig!

Meer laden
Onze klanten beoordelen ons met een 10!
5/5