De cake smash fotoshoot

Een “cake smash fotoshoot” is een unieke manier om de eerste verjaardag van je kind vast te leggen. Het is een leuke en speelse manier om deze bijzondere mijlpaal te vieren, en tegelijkertijd een prachtige serie foto’s te krijgen.

De basis

De basis van een cake smash fotoshoot is een grote taart, vaak speciaal gemaakt voor de gelegenheid. Je kind wordt gekleed in een leuke en schattige outfit, en wordt dan losgelaten op de taart. Het idee is dat ze de taart zullen “smashen” – met andere woorden, ermee spelen, erin duiken, ermee knoeien, et cetera, terwijl de fotograaf foto’s maakt.

Unieke en spontane foto’s

De uitkomst is een reeks unieke en spontane foto’s, die de karakteristieke eigenschappen van je kind weergeven en de verjaardag vieren. Deze foto’s zijn ook geweldig om te gebruiken voor uitnodigingen, kaarten, of om op te hangen in de kamer van je kind. Een cake smash fotoshoot is dus super leuk (en rommelig!) om als eeuwige herinnering te hebben.

Eenjarige met zijn eerste taartje
Eenjarige met zijn eerste taartje

Een cake smash fotoshoot is een leuke manier om de eerste verjaardag van je kind vast te leggen, maar er zijn wel een paar dingen waar je rekening mee moet houden.

Huur een goede fotograaf in

Het is belangrijk om een professionele fotograaf te kiezen die ervaring heeft met de cake smash fotoshoot. Zij weten precies hoe ze het beste gebruik kunnen maken van het licht en de compositie, om de mooiste foto’s te krijgen. Het laten maken van foto’s door een professioneel fotograaf is echt aanbevolen omdat jullie kindje maar één keer 1-jaar wordt.

Kies de juiste taart

Het is belangrijk om de juiste taart te kiezen. De taart moet niet alleen lekker zijn, maar er ook mooi uitzien. Het is ook belangrijk om rekening te houden met eventuele allergieën of dieetwensen van je kind. Voor de cake smash fotoshoot kan je eigenlijk elk soort taart wel aanschaffen, of het nu een kleine of een grote taart is dat maakt niks uit. Denk wel goed na over de vorm, kleur of kleuren, en de smaak van de taart. Jullie kindje moet het natuurlijk wel lekker en mooi vinden!

Kies de juiste outfit

Het is belangrijk om de juiste outfit te kiezen voor je kind op de cake smash fotoshoot. Deze moet niet alleen leuk en schattig zijn, maar moet ook gemakkelijk zijn om aan- en uit te trekken. Dit is omdat je kind waarschijnlijk zal eindigen met taart overal op zijn of haar kleren.

Samen plezier maken

Een cake smash fotoshoot is een geweldige manier om de eerste verjaardag van je kind te vieren en tegelijkertijd een prachtige serie foto’s te krijgen. Het is belangrijk om een professionele fotograaf te kiezen, de juiste taart te kiezen, en de juiste outfit voor je kind te kiezen, maar het allerbelangrijkste is misschien wel gewoon dat jullie samen lekker plezier hebben en van dit mooie en magische moment genieten tijdens de cake smash fotoshoot.

Kies een goede locatie

Een ander belangrijk aspect van een cake smash fotoshoot is de locatie. De meeste fotografen zullen hun eigen studio hebben waar ze de fotoshoot kunnen doen, maar sommige fotografen bieden ook de optie om de fotoshoot op een andere locatie te doen. Bijvoorbeeld in een park of in een privé tuin. Natuurlijk kan je de cake smash fotoshoot ook lekker thuis houden, in de vertrouwde omgeving van jouw kindje.

Het kiezen van de juiste locatie is belangrijk omdat het de sfeer en het thema van de fotoshoot kan bepalen. Als je bijvoorbeeld een natuurlijke, buitenlocatie kiest, zullen de foto’s een meer ongedwongen en speelse sfeer hebben, terwijl een studio locatie meer geschikt is voor een gestileerde en formele fotoshoot.

Een mooie speciaal gemaakte taart voor de cake smash

Laat je kind zichzelf lekker uitleven

Een cake smash fotoshoot is niet alleen leuk voor de ouders en de fotograaf, maar ook voor het kind. Het is een speelse en ongedwongen manier om de eerste verjaardag te vieren, en het geeft het kind de kans om zich uit te leven en te spelen met iets wat normaal gesproken verboden is: een grote taart.

Een cake smash fotoshoot is ook een geweldige manier om de ontwikkeling van je kind vast te leggen. De foto’s laten zien hoe je kind op deze bijzondere leeftijd is, en zullen later herinneringen oproepen aan deze speciale tijd.

De taart voor de cakesmash fotoshoot!

De taart voor de cake smash fotoshoot is een belangrijk onderdeel van deze populaire fotografie-sessie voor baby’s en jonge kinderen. De taart, meestal gemaakt van suikerpasta of marsepein, wordt gebruikt als een middel om de kinderen te verleiden om te lachen, te spelen en te genieten tijdens de shoot.

Het kiezen van de juiste taart voor de cake smash fotoshoot is een belangrijke beslissing, omdat de taart niet alleen dient als een achtergrond voor de foto’s, maar ook als een belangrijk element in de sfeer van de fotoshoot. Bijvoorbeeld, als de shoot wordt gehouden in een natuurgebied, dan kan een taart met bloemen en groen een mooie aanvulling zijn op de foto’s. Aan de andere kant, als de shoot wordt gehouden in een studio, dan kan een minimalistische taart met een eenvoudige decoratie een mooie achtergrond vormen.

Een ander belangrijk aspect van de taart voor de cake smash fotoshoot is de grootte. Het is belangrijk om een taart uit te zoeken die niet te groot of te klein is voor de leeftijd van het kind. Een te grote taart kan overweldigend zijn voor een jong kind, terwijl een te kleine taart niet indrukwekkend genoeg kan zijn voor de foto’s.

Het is ook belangrijk om rekening te houden met de veiligheid van het kind tijdens de cake smash fotoshoot. De taart moet gemaakt zijn van eetbare materialen die niet hard of scherp zijn zodat het kindje zichzelf geen pijn kan doen.

Een andere belangrijke factor bij het kiezen van de taart voor de cake smash fotoshoot is de smaak. Hoewel de taart voornamelijk als decoratie dient, is het wel leuk als het kind en de ouders de taart kunnen proeven en genieten na afloop van de shoot. Er zijn veel verschillende smaken taarten zoals vanille, chocolade, aardbei, citroen, en meer.

Gezellig met familie en vrienden

Een cake smash fotoshoot is ook een leuke manier om familie en vrienden te betrekken bij de verjaardag van je kind. De foto’s kunnen worden gedeeld via social media of op de uitnodigingen voor de verjaardagsfeest worden gebruikt.

Een cake smash fotoshoot is een leuke en unieke manier om de eerste verjaardag van je kind vast te leggen. Het is belangrijk om een professionele fotograaf te kiezen, de juiste taart te kiezen, de juiste outfit voor je kind te kiezen, en een geschikte locatie te kiezen.

En het is ook een leuke manier om de ontwikkeling van je kind vast te leggen en om familie en vrienden te betrekken bij de verjaardag van je kind.

Wat mag je van mij verwachten?

Je mag van mij tijdens de cake smash fotoshoot verwachten dat ik before en after foto’s maak. We beginnen dus met foto’s maken als jouw kindje lekker aan het spelen is en de taart nog heel is. Wanneer het boefje warmgedraaid is halen we de taart er bij en mag hij he-le-maal los gaan terwijl er foto’s gemaakt worden in hoge resolutie door mij.

Je ontvangt altijd ALLE digitale foto’s die ik maak. Daarnaast zal ik een 15 tal foto’s digitaal voor jou bewerken. Dit houdt in dat ik ze nóg mooier maak dan dat ze al zijn. Je hebt hiermee dus een prachtige mooie herinnering aan de eerste verjaardag van jullie kindje tijdens de cakesmash fotoshoot.

Als je wilt kan ik ook een leuk fotoboekje maken voor jullie met de leukste en beste foto’s daarin verwerkt op een leuke manier. Ook het maken van een leuk filmpje (slideshow) speciaal voor jullie kleine boef is mogelijk. Op deze manier ben je er dus van verzekerd dat je echt prachtige foto’s en herinneringen zult vastleggen die je voor eeuwig kunt koesteren.

Lees ons blog

Lees meer over de stappen en waaraan te denken in ons aankomende blog over “Wij zijn verloofd, maar wat nu?”

Ben je enthousiast geworden en wil je graag meer weten over hoe ik te werk ga als jullie bruidsfotograaf en welke tarieven ik hanteer? Kijk dan snel op de “meer informatie” pagina.

Contact

Heb ik je interesse gewekt en wil je contact opnemen met mij voor meer informatie over de cake smash fotoshoot of wil je mij misschien direct boeken?

Of wil je misschien meer informatie over een ander soort fotografie? stuur een e-mail naar kasiasfotogalerie@gmail.com en ik neem zo spoedig mogelijk contact met je op.

Kijk ook eens op mijn Instagram!

Natuurlijk kan je mij ook altijd bellen of bereiken via Whatsapp. Daarnaast vind je ons ook op Social Media, dus neem vrijblijvend contact op met mij.

Onze klanten beoordelen ons met een 10!
5/5