Gastblog schrijven?

Super leuk dat je op mijn website terecht gekomen bent en interesse hebt in het  schrijven van een gastblog voor mijn website.

Het is voor mij een eer dat ik jouw artikel mag publiceren op mijn website zodat we elkaars naambekendheid kunnen vergroten.

Om de kwaliteit te waarborgen heb ik enkele richtlijnen opgezet waaraan een artikel moet voldoen. Voldoet jouw artikel aan deze voorwaarden dan kan je vrijblijvend contact met mij opnemen en zal ik jouw blogartikel binnen enkele uren online plaatsen en ook promoten via verschillende kanalen waardoor jij exposure zult krijgen.

Ik zal zowel gratis als betaald promoten, dus je zult sowieso mensen aantrekken naar jouw eigen platform door het publiceren van een mooi bericht op Kasia’s fotogalerie.

Gastblog schrijven

Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe, interessante content om met onze lezers te delen. Als je een fotograaf bent of verstand hebt van fotografie en alles om onze branche heen en je wilt graag gastbloggen voor onze website, dan horen we graag van je.

Onze lezers hebben altijd interesse in het zien over de nieuwste trends en technieken in de fotografie-industrie, en aanverwante industrieën zoals trouwen, baby en kinderen, maar ook gezondheid en mooie locaties voor fotoshoots of evenementen. Jouw blogbericht zal gezien worden door duizenden mensen met een passie voor fotografie.

Naast mensen met een passie voor fotografie zal je blogartikel ook gelezen worden door veel mensen die de intentie hebben om te gaan trouwen, of mensen die gewoon opzoek zijn naar een fotograaf voor, of meer informatie willen over portretfotografie, love shoots, newborn fotoshoots, pre wedding shoots en overige vormen van fotografie.

Naar wie zijn wij op zoek?

Wij zijn op zoek naar mensen die voor ons willen Gastbloggen. Gastbloggen moeten uniek zijn – dus niet op andere websites geplaatst zijn, dit omdat wij (op onze kosten) actief promotie (betaald en onbetaald) zullen doen maar ook linkbuilding wat ons veel geld kost.

Wij betalen dus niet voor het schrijven van een blogartikel, het blogartikel schrijf je gratis voor ons. Echter zul je dankzij onze promotie wel veel naambekendheid genereren, leads en bezoekers krijgen op jouw eigen platform en de ranking en autoriteit van jouw eigen platform snel vergroten in Google.

Alle kosten zijn voor onze rekening, jij hoeft dus alleen voor een uniek blogartikel met mooie en unieke content te zorgen binnen ons vakgebied of iets wat gedeeltelijk aansluit bij fotografie.

Gastbloggers gezocht

Zoals je al begrepen hebt zijn wij opzoek naar gastbloggers. De blogs moeten uniek zijn en niet op een andere website te vinden zijn. Een andere website mag dus echt niet hetzelfde verhaal op hun website hebben als wij, let daarom goed op wat je waar publiceert. Het is voor ons namelijk belangrijk om unieke en goede content aan te bieden aan onze lezers. Wil jij gastblogs schrijven voor ons? Lees dan snel verder hoe je een gastblogger kunt worden!

Blogartikel schrijven

Wij accepteren gastblog inzendingen op voortschrijdende basis. We vragen je echter niet meer dan vier blogberichten per maand in te sturen. We vragen je ook om geen ideeën te pitchen die je al hebt ingediend of elders gepubliceerd. Al onze blogs moeten originele inhoud hebben. Alle ingestuurde gastblogs worden dan ook handmatig gecontroleerd door iemand van ons team.

Voordat je een blogartikel gaat schrijven

Voordat je begint met het schrijven van je gastblog, zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden. Eerst en vooral moeten al onze blogposts originele inhoud zijn. Dit betekent dat je geen blogpost kunt plaatsen die je al ergens anders hebt gepubliceerd, noch op je eigen website, noch als gastpost op een andere site. We vragen je ook om geen ideeën te pitchen die je al hebt ingediend bij andere publicaties. Denk dus goed na over een onderwerp, het moet een uniek onderwerp zijn.

Wanneer je jouw gastblog schrijft

Probeer bij het bedenken van ideeën voor jouw gastblog te focussen op onderwerpen die interessant zijn voor ons lezerspubliek. Enkele populaire onderwerpen zijn tips en trucs voor het maken van betere foto’s, beoordelingen van fotoapparatuur en interviews met professionele fotografen. Voel je echter vrij om creatief te worden – we staan ​​open voor het overwegen van alle ideeën!

Neem voordat je begint met schrijven even de tijd om vertrouwd te raken met onze website en ons publiek. Wat voor soort inhoud publiceren we doorgaans? In welke onderwerpen zijn we geïnteresseerd? Welke “tone of voice” gebruiken onze schrijvers? Als je deze vragen beantwoordt, krijg je een goed idee van wat we zoeken in een gastblog en kan jijzelf bepalen of jouw idee geschikt is voor onze site.

Als je eenmaal een idee hebt voor je gastblog, is de volgende stap om te beginnen met schrijven. Houd bij het schrijven van jouw bericht rekening met onze doelgroep. Onze doelgroep bestaat voornamelijk uit amateur- en hobbyfotografen die hun vaardigheden willen verbeteren. Probeer daarom jouw taal duidelijk en beknopt te maken en toch waardevolle informatie te verstrekken.

Houd er bij het opstellen van jouw gastblog rekening mee dat we op zoek zijn naar iets dat zowel goed geschreven als informatief is. Je artikel moet vrij zijn van grammaticale en spelfouten en het moet soepel van het ene punt naar het andere gaan. Qua lengte raden we aan om te streven naar ongeveer 800-1000 woorden. Het liefst zelfs 1000 tot 1500 woorden maar we kunnen ons voorstellen dat dit lastig kan zijn.

Zoals aangegeven zullen wij jouw blogartikel ook SEO optimaliseren en link building uitvoeren om meer leads, bezoekers en autoriteit te genereren met de content uit jouw artikel. Het is daarom belangrijk dat jouw content enkele zoektermen en misschien wel een bepaalde link bevat. In principe ben je vrij om dit zelf te doen, wanneer je dit niet zelf doet dan zullen wij dit voor jou doen. We willen immers het hoogst mogelijke uit jouw gastblog halen.

Gastblogs en afbeeldingen van hoge kwaliteit

Naast boeiende geschreven inhoud zien we graag afbeeldingen van hoge kwaliteit in een gastblog. Dit is tenslotte een website in de fotografie branche! Voeg ten minste drie afbeelding toe aan jouw artikel, idealiter meer dan drie.

Als je zelf geen professionele foto’s hebt, zijn er tal van sites met stockfoto’s waar je afbeeldingen van hoge kwaliteit kunt vinden om te gebruiken (zorg er alleen voor dat ze correct worden vermeld indien nodig).

Promote jezelf als gastblogger of auteur met een link

Vergeet als afsluiter ook niet om kort wat over jezelf te vertellen. Wij plaatsen altijd een (do-follow) back link naar jouw eigen website of social media account.

Ze zouden het ook op prijs stellen dat je andere gastbloggers over ons verteld zodat ook zij gaan nadenken over een gastblog te schrijven voor ons. Hoe meer bloggers hoe beter natuurlijk.

Wij behouden het recht om jouw tekst aan te passen indien nodig in jouw ingestuurde blogs om deze SEO te optimaliseren om op deze manier de vindbaarheid te vergroten. Daarnaast zullen wij ook (betaald en onbetaald) linkbuilding uitvoeren voor jouw artikelen. Meer informatie hierover kan je lezen op onze website op de pagina gastblog schrijven? Een flinke toegevoegde waarde dus voor jou als gastblogger wanneer je voor ons een gastblog gaat schrijven omdat je via zoekmachines, andere websites en social media actief gepromote zal worden door ons.

Daarnaast mag je ook, afhankelijk van de lengte van jouw platform, één of meerdere links naar een externe website plaatsen. Wij zullen deze links als “do-follow” links plaatsen waardoor ze de SEO kracht vergroten voor de partij waar je de link naartoe plaatst in je artikel. Wel vragen we je om er geen “promotie artikel” of “commercieel artikel” van te maken.

Wat kunnen wij voor jou betekenen?

Wij adverteren zowel betaald als onbetaald op veel bekende websites en social media platformen. Dit houdt in dat wij dit ook voor jouw blogartikel gaan doen waardoor veel mensen jouw blogartikel zullen lezen en waarmee dus jouw naambekendheid vergroot wordt, maar waarmee je ook een groot aantal bezoekers zult aantrekken dankzij de (do-follow) link die wij naar jouw website of social media account plaatsen. Dit houdt dus in dat de ranking en autoriteit van jouw website een meerwaarde zullen krijgen van Google, daarmee bereik je meer leads bezoekers waardoor jouw website nog meer zal groeien. Het schrijven van een blog voor ons zal jou dus veel opleveren, terwijl het ons ook bezoekers oplevert. Op deze manier kunnen we elkaar helpen.

De kosten voor het adverteren en actief promoten nemen wij voor onze rekening. Je zult dus een betere ranking krijgen hierdoor voor jouw eigen blog en en andere websites, en nieuwe lezers krijgen voor je blogs. Google ziet dat je actief bezig bent als gastblogger en zal jou daarvoor belonen.

Zoals aangegeven worden jouw blogs actief gepromoot door ons zowel betaald als onbetaald op andere websites en zelfs in andere blogs en in zoekmachines. Daarom is het aantal woorden waaruit jouw blogs bestaan ook belangrijk voor ons. Een SEO bedrijf zal de teksten namelijk SEO optimaliseren waardoor jouw artikelen makkelijk gevonden zal worden wanneer iemand op zoek gaat in bijvoorbeeld Google. Wij zullen ook actief link building uitvoeren op jouw artikel waardoor jij als gastblogger snel meer bezoekers krijgt voor jouw eigen platform. Gratis reclame dus eigenlijk voor jouzelf als blogger. Kom dus snel gastbloggen bij ons, veel andere ondernemers zijn je al voor geweest dus waar wacht je nog op!?

Gastblog indienen

Als je jouw gastblog wilt indienen, stuurt je een e-mail naar kasiasfotogalerie@gmail.com met als onderwerpregel ‘Inzending gastblog’. Vermeld in de e-mail de titel van jouw voorgestelde blog en een korte samenvatting van waar de post over gaat. Zodra we jouw inzending hebben ontvangen en beoordeeld, nemen we contact met je op om jou te laten weten of we deze op onze site kunnen publiceren. Vergeet natuurlijk ook niet om jouw naam en contactgegevens te vermelden.

Ook wanneer je zelf geen fotograaf bent maar misschien veel over zwangerschap weet, het opvoeden van kinderen, een gezonde lifestyle en dat soort dingen en je wilt graag gastbloggen voor ons dan ben je van harte welkom!

De beste manier om jouw blogartikel in te dienen is door deze in Microsoft Word (offline of online) of in PDF formaat aan ons aan te leveren. De foto’s dienen apart aangeleverd te worden als losse bestanden. Eventueel kan je Google drive of WeTransfer.com gebruiken.

Wanneer jouw onderwerp en content goedgekeurd zijn en jouw gastblog geplaatst is zullen wij jou daarvan op de hoogte stellen. Alle gastblogs worden handmatig gecontroleerd door ons team dus het kan enkele duren voordat jouw blogartikel zichtbaar is. Is hij geplaatst, dan ontvang je daarvan direct een email van ons.

Heb je interesse en wil je contact opnemen met ons? Email naar ons of bezoek onze website voor meer informatie. Wil je direct aan de slag met gastbloggen? Schrijf dan een leuk en uniek artikel en stuur het vrijblijvend naar ons toe ter beoordeling.

Zwangerschapsshoot - Foto van toekomstige moeder met prachtige zwangere buik
Newborn foto - Foto van een slapende baby
Zakelijke fotografie - Foto van team dat samen achter een laptop overleg heeft
Bruidsfotografie - De bruid heeft het bruidsboeket vast
Bruidsfotografie - Impressie trouwlocatie attributen

Neem contact op

Ben je geïnteresseerd in het schrijven van een gastblog voor mijn website? Neem vrijblijvend contact met mij op voor meer informatie of stuur direct jouw blog in als deze aan de voorwaarden voldoet en binnen enkele uren zal jouw blog online te bekijken zijn.