De newborn fotoshoot

Ben jij ook zo verliefd op die mini-teentjes van jullie kindje? Het is nu misschien nog moeilijk om het je voor te stellen, maar er komt een dag dat de kraamtijd enkel nog een vage herinnering zal zijn. Op een dag besef je jezelf dat de maanden voorbij zijn gevlogen en dat je kleine kindje niet meer zo klein is. Het is daarom leuk maar ook belangrijk om deze momenten als tastbare herinneringen vast te leggen in een baby fotoshoot sessie, ook wel een newborn fotoshoot genoemd.

Samen maken wij mooie newborn foto’s met newborn fotografie die je voor altijd zult blijven koesteren en waarmee jullie de herinnering aan jullie kindje altijd samen kunnen ophalen. Natuurlijk kan je, voordat je bevallen bent, ook een zwangerschapsshoot doen, deze zijn super leuk als herinnering om later op terug te kunnen kijken! Deze shoot levert altijd prachtige foto’s op en tijdens deze shoot kan je alvast een beetje wennen aan de camera voordat de daadwerkelijke newbornshoot plaats vind.

Voordat de geboorte van jullie kindje plaatsvind, kan ik je ook altijd aanbevelen wanneer je in verwachting bent om een zwangerschapsshoot te doen. Je kan deze tijd dan altijd koesteren met je partner, familie en vrienden. Het is een belangrijk moment uit jullie leven en je wilt deze gedachte koesteren door hem vast te leggen. Iedereen is blij wanneer ze dit soort foto’s gemaakt hebben.

Over de newborn fotoshoot

Als fotograaf is het belangrijk om te weten dat een newborn fotoshoot sessie een van de meest speciale momenten in het leven van ouders is, omdat dit de eerste keer is dat ze de kleine baby vastleggen en deze momenten voor altijd koesteren. Een newborn fotoshoot moet dan ook gepland worden binnen de eerste 12 weken na de bevalling en vindt altijd plaats bij het gezin thuis. Voordat de geboorte plaatsvindt, is het altijd aan te raden om een zwangerschapsshoot te doen, zodat jullie deze bijzondere tijd ook kunnen koesteren met familie en vrienden.

Tijdens de newborn fotoshoot zullen er verschillende momenten vastgelegd worden, zoals het in bad doen van de baby, samen knuffelen, foto’s van ouders met de baby en zelfs foto’s met broertjes en/of zusjes. Het is altijd goed om ideeën te delen, zodat er een passende en unieke fotoshoot ontstaat.

Het is belangrijk om rekening te houden met de veiligheid en het welzijn van de baby tijdens de newborn fotoshoot, zodat deze in een ontspannen sfeer kan plaatsvinden. De newborn fotoshoot duurt ongeveer 2 uur en tijdens deze sessie is er voldoende tijd om de baby te laten slapen en te voeden.

Als fotograaf probeer ik altijd een comfortabele en ontspannen sfeer te creëren, zodat het hele gezin kan genieten van de shoot. Na de sessie worden de beelden bewerkt en ontvangen jullie een prachtige reportage met mooie foto’s als resultaat.

Om een newborn fotoshoot te boeken, raad ik aan om al tijdens de zwangerschap contact op te nemen en een datum te plannen voor na de geboorte. Dit geeft jullie de mogelijkheid om te herstellen, te wennen aan jullie nieuwe gezinslid en van elkaar te genieten voordat de newborn fotoshoot plaatsvindt.

Op mijn website vind je meer informatie over de verschillende shoots en prijzen. Als je nog vragen hebt, neem gerust contact op via e-mail en ik zal enthousiast antwoorden en je verder helpen. Ik kijk ernaar uit om jullie te ontmoeten en prachtige foto’s te maken van jullie pasgeboren baby tijdens de newborn fotoshoot.

Het beste moment

De eerste levensdagen van een baby zijn erg bijzonder, zo bijzonder dat je deze het liefst elke dag zou willen vastleggen. Een newborn shoot is te boeken voor elke pasgeboren baby tot ca. 12 weken na de bevalling en vindt altijd plaats bij jullie thuis. 

Boek wanneer je in verwachting bent

Mijn advies is altijd om een newborn shoot in te boeken wanneer je in verwachting bent. Op deze manier kan je definitieve afspraak maken na de geboorte. Zo heb jij de tijd om rustig te herstellen, aan elkaar te wennen en van elkaar te genieten voordat we beginnen aan de newborn fotoshoot.

De afspraak plan je dan definitief in op een moment dat goed voelt voor jullie als gezin.

Tijdens de fotoshoot

Tijdens de newborn fotoshoot zullen wij samen verschillende mooie momenten vangen. Denk hierbij aan onder andere het in bad gaan, samen knuffelen, foto’s van jullie samen of met een broertje en -of zusje. Je bent natuurlijk vrij om ideeën te geven tijdens deze newborn fotoshoot voor jullie pasgeboren baby.

Tijdens het fotograferen gaan we de liefde van de ouders voor jullie kleine wondertje vastleggen. We kunnen accessoires gebruiken zoals een dekentje of een leuke sjaal bijvoorbeeld. We zullen ook proberen te poseren op enkele leuke manieren op een rustige manier tijdens deze sessie zodat zowel mama als de baby zichzelf op hun gemak voelen.

Op de details letten

Ook fotograferen we jullie kindje waarbij we vooral op de details letten. De handjes en voetjes van jullie kindje zal namelijk nooit meer hetzelfde zijn. Dit zijn dus prachtige details om vast te leggen in een newborn shoot als eeuwige herinnering.

Geen flitser

Tijdens de newborn fotoshoot zal er geen gebruik worden gemaakt van flitsers wat absoluut prettiger is voor een pasgeboren baby. Het is daarom wel belangrijk dat jullie er zelf voor zorgen dat je een plek in huis kiest waar voldoende daglicht beschikbaar is. Eventueel aangevuld met licht van lampen.

De reden dat ik als newborn fotograaf liever geen flitser gebruik is omdat dit een pasgeboren baby kan laten schikken en je daarmee ook geen leuke sessie meer hebt omdat het kindje uit zijn doen is en niet meer rustig is.

Nabewerking

Bijna alle foto’s die je tegenwoordig ziet in boeken, magazines en op het internet zijn bewerkt. Ook bij newborn fotografie is dit het geval.

De nabewerking van newborn foto’s uit de newborn fotoshoot zijn dus ook een zeer belangrijk onderdeel van het hele process. De nabewerking is zoals aangegeven een belangrijk en tijdrovend onderdeel van een fotoshoot.

Jullie kunnen zelf aangeven wat voor stijl jullie mooi vinden en wat jullie wensen zijn. Doe dit zeker ook voordat de fotograaf aan zijn sessie begint.

De nabewerking

Wat ik allemaal aanpas bij newborn fotografie? Denk hierbij aan kleine details om de newborn foto’s nog mooier te maken dan dat ze al zijn. Bijvoorbeeld het verzachten van oneffenheden, het kaderen van de foto en het bijstellen van de kleurbalans om extra te benadrukken hoe lief ze zijn.

Natuurlijk ook het aanpassen van de foto naar de stijl van jullie wens. Bijvoorbeeld zwart en wit, vintage, light and airy of earthy, om maar enkele mogelijkheden te noemen binnen newborn fotografie.

Wat krijg je van mij?

Jullie ontvangen sowieso alle onbewerkte foto’s van jullie newborn baby van mij als jullie newborn fotograaf, in tegenstelling tot veel andere fotografen die slechts een klein aantal foto’s aanleveren.

Naast de originele zal ik ook een groot aantal nog voor jullie bewerken zoals boven al aangegeven.

Vergeet de cakesmash niet!

Je zult merken dat de tijd vliegt en voor je het weet is jullie kindje alweer één jaar oud. Het is hartstikke leuk om dit te vieren en te koesteren als eeuwige herinnering. Lees mijn pagina over de cake smash fotoshoot om de verjaardag van jullie kleintje te vieren.

Dit kan samen met papa, mama, zussen, broertjes en natuurlijk een leuk cadeau voor de jarige job (ook de rest van de familie is welkom hoor!).

Neem contact op met mij

Ik ben dol op pasgeboren baby’s en het zou een eer zijn als ik jullie kindje in deze bijzondere tijd samen met jullie mag vereeuwigen als een prachtige herinnering.

Samen maken we dan de mooiste foto’s in een zwangerschap shoot of een newborn fotoshoot.

Heb ik je interesse gewekt en wil je contact opnemen met mij als newborn fotograaf voor meer informatie of wil je mij misschien direct boeken voor een baby fotoshoot of zwangerschapsshoot?

Neem vrijblijvend contact met mij op voor meer informatie of het reserveren van een datum. Lees ook mijn blog voor newborn fotoshoot ideeën.

Een fotoshoot is een prachtige manier om de eerste dagen met je pasgeboren baby vast te leggen.

Door deze tips te volgen, kan je ervoor zorgen dat jullie baby fotoshoot vlekkeloos verloopt! Boek de fotoshoot alvast in tijdens je zwangerschap!

De beste tijd om de newborn fotoshoot te plannen is wanneer jouw baby tussen de 2 en 12 weken oud is. Dan zijn ze nog klein genoeg om zich op te krullen in die schattige poses, maar zijn ze ook alert genoeg om mee te werken. Zorg er wel voor dat je de baby fotoshoot van tevoren plant, dus ruim voor de uitgerekende datum zodat je wat flexibiliteit hebt voor het geval de baby wat later komt wat natuurlijk altijd kan gebeuren. Ik beveel dus altijd aan om tijdens de zwangerschap de fotoshoot al in te plannen.

Voed de baby net voordat de baby fotoshoot begint. Ze zijn dan lekker slaperig en gelukkig met hun volle buikje. Op deze manier minimaliseren we het huilen en werkt jullie kindje zo goed mogelijk mee tijdens de fotoshoot. Het is natuurlijk behoorlijk spannend allemaal wat er gebeurd voor een newborn baby. Hoe meer jullie kleintje zichzelf op zijn gemak voelt, hoe makkelijker babyfotografie wordt voor de fotograaf en hoe mooier de foto’s worden.

Doe jullie kindje lekker eenvoudige kleding aan. Een newborn baby heeft niet veel kleding nodig, het moet gemakkelijk en fijn zitten voor het kindje en het liefst niet voorzien zijn van te veel prints, deze leiden namelijk af. Een Newborn fotoshoot draait om jullie prachtige kindje (en jullie als ouders) en we willen niet dat de kleding te veel gaat afleiden in de baby fotoshoot.

Denk aan simpele rompertjes in het wit, blauw of roze bijvoorbeeld. Natuurlijk kan je jullie schatje ook een hoofdbandje om doen om het wat speelser te maken. Dit ziet er natuurlijk heel schattig uit. Ook voor jullie als ouders zal het best spannend zijn, dus denk goed na over de kleding ruim voordat de baby fotoshoot begint.

Denk er ook over na wat jullie zelf gaan dragen. Dit moet comfortabel zitten maar ook fijn voor jullie newborn baby zijn. Het is namelijk ook ontzettend leuk om enkele foto’s te maken waarbij jullie de handjes of voetjes van jullie newborn baby vasthouden. Zorg dus voor matchende kleding! Op deze manier gaan we prachtige plaatjes schieten samen.

Rekwisieten kunnen schattig zijn, maar te veel kan overweldigend zijn en de aandacht afleiden van de fotoshoot waarop jullie mooie newborn baby moet staan!

Een paar goed gekozen rekwisieten, zoals een knuffeldier of een deken, kunnen de baby fotoshoot interessanter maken zonder dat de foto’s te druk worden.

Denk goed na over welke rekwisieten je wilt gebruiken en of deze bij de stijl passen die je graag wilt hebben. Kleur gebruik is natuurlijk ook erg belangrijk.

Een mand of een deken is dus altijd een mooi en leuk rekwisiet voor een newborn fotoshoot.

Het is geen probleem om tijdens de shoot te wisselen van rekwisieten maar nogmaals, jullie kindje moet zichzelf op zijn gemak voelen dus denk goed na over wat jullie willen zodat we het zo rustig en fijn mogelijk kunnen maken voor jullie kindje tijdens de shoot. Op deze manier worden de foto’s het beste gemaakt.

Zorg er eerst voor dat je huis schoon en rommelvrij is. Je wilt niet dat iets de aandacht afleidt van de newborn foto’s van jullie prachtige baby. Ook wil je niet dat de fotograaf of fotografen struikelen over een verloren schoentje.

Een deken of mandje op de achtergrond is prima, dit soort dingen maken de foto’s vaak interessanter en geven een mooi effect. Denk dus samen goed na over de omgeving en de achtergrond waar we de foto’s gaan maken.

Een newborn fotoshoot wordt altijd zonder flitser gedaan. We willen jullie kindje namelijk niet laten schrikken of stress geven. Zorg er dus voor dat er genoeg natuurlijk licht in de omgeving is waar we de foto’s gaan maken. Natuurlijk licht is belangrijk om de kwaliteit van de foto’s te kunnen waarborgen.

Gaan jullie de newborn fotoshoot blanco in? Geen zorgen, ik heb als newborn fotograaf meer dan genoeg ideeën om de perfecte foto’s te maken. Maar misschien hebben jullie zelf wel enkele leuke ideeën gezien op Pinterest bijvoorbeeld? Zoek eens op “newborn fotoshoot” of “zwangerschap foto’s” en je komt van alles tegen.

Ik beveel altijd aan om eens lekker rond te kijken op leuke platformen zoals Pinterest en een moodboard aan te maken. Op dit bord plaatsen jullie alle foto’s die jullie aanspreken. Op deze manier kan je het bord met mij delen en heb ik een goed idee van de stijl en richting die jullie graag op willen gaan.

Maak je geen zorgen als je je eerst ongemakkelijk voelt, ik help jullie als jullie fotograaf er doorheen. Samen creëren we een relaxte en fijne sfeer waarin jullie jezelf fijn en comfortabel voelen. En zouden jullie jezelf toch ongemakkelijk voelen voor de camera, dan maken we samen wat extra foto’s zodat jullie kunnen wennen. Als jullie fotograaf is het voor mij een prioriteit dat jullie jezelf fijn en comfortabel voelen tijdens de fotografie.

Zouden jullie het fijn vinden dan maken we eerst een aantal “test” foto’s totdat jullie jezelf fijn en comfortabel. Dit zijn dan gewoon wat extra foto’s wanneer er een paar mooie foto’s bij zitten. Het is voor mij een prioriteit dat jullie, en jullie kindje, jezelf fijn en comfortabel voelen zodat we samen de mooiste en leukst mogelijke foto’s kunnen maken. Het doel is samen prachtige foto’s maken die jullie als eeuwige herinnering kunnen koesteren.

En natuurlijk het allerbelangrijkste: vergeet niet om plezier te maken! Fotoshoots gaan niet altijd volgens plan, maar dat is niet erg. Het belangrijkste is dat je herinneringen creëert die je nog jaren zult koesteren, en voor je het weet is de fotoshoot voorbij!

Heb ik jullie interesse gewerkt en willen jullie ook graag een newborn fotoshoot of een zwangerschap shoot alvast te reserveren? Of willen jullie mij eens ontmoeten en de mogelijkheden bespreken om jullie droom newborn fotoshoot te plannen? Neem vrijblijvend contact met mij op voor meer informatie of voor het reserveren van een plekje.

Vergeet ook zeker niet mijn blog voor “newborn fotoshoot ideeën” te lezen om inspiratie op te doen voor jullie toekomstige newborn fotoshoot!

Onze klanten beoordelen ons met een 10!
5/5