newborn fotoshoot

Ben jij ook zo verliefd op die mini-teentjes van jullie kindje? Het is nu misschien nog moeilijk om het je voor te stellen, maar er komt een dag dat de kraamtijd enkel nog een vage herinnering zal zijn.

Op een dag besef je jezelf dat de maanden voorbij zijn gevlogen en dat je kleine kindje niet meer zo klein is.

Het is daarom leuk maar ook belangrijk om deze momenten als tastbare herinneringen vast te leggen in een baby fotoshoot, ook wel een newborn fotoshoot genoemd.

Samen maken wij mooie newborn foto’s die je voor altijd zult blijven koesteren en waarmee jullie de herinnering aan jullie kleine kindje altijd samen kunnen ophalen.

Baby foto's
Baby foto's
Baby foto's

Het beste moment

De eerste levensdagen van een baby zijn erg bijzonder, zo bijzonder dat je deze het liefst elke dag zou willen vastleggen.

Een newborn fotoshoot is te boeken vanaf de geboorte van jullie kindje tot ca. 12 weken na de bevalling en vindt altijd plaats bij jullie thuis. 

Mijn advies is altijd om een newborn fotoshoot in te boeken tijdens de zwangerschap. Op deze manier kan je definitieve afspraak maken wanneer jullie kindje geboren is. Zo heb jij de tijd om rustig te herstellen, aan elkaar te wennen en van elkaar te genieten.

De afspraak plan je dan definitief in op een moment dat goed voelt voor jullie.

Baby foto's
Baby foto's

Tijdens de fotoshoot

Tijdens de newborn fotoshoot zullen wij samen verschillende mooie momenten vastleggen. Denk hierbij aan onder andere het in bad gaan, samen knuffelen, foto’s van jullie samen of met een broertje en -of zusje. Je bent natuurlijk vrij om ideeën te geven tijdens deze shoot.

Ook maken we een groot aantal foto’s van jullie kindje waarbij we vooral op de details letten. De handjes en voetjes van jullie kindje zal namelijk nooit meer hetzelfde zijn. Dit zijn dus prachtige details om vast te leggen als eeuwige herinnering.

Tijdens de newborn fotoshoot zal er geen gebruik worden gemaakt van flitsers wat prettiger is voor jullie kindje.

Nabewerking

Bijna alle foto’s die je tegenwoordig ziet in boeken, magazines en op het internet zijn bewerkt. De nabewerking van newborn foto’s uit een newborn fotoshoot zijn dus ook een zeer belangrijk onderdeel van het hele process. De bewerking is zoals aangegeven een belangrijk en tijdrovend onderdeel van een newborn fotoshoot.

Wat ik allemaal aanpas? Denk hierbij aan kleine details om de newborn foto’s nog mooier te maken dan dat ze al zijn. Bijvoorbeeld het verzachten van oneffenheden, het kadreren van de foto en het bijstellen van de kleurbalans. Natuurlijk ook het aanpassen van de foto naar de stijl van jullie wens. Bijvoorbeeld zwart en wit, vintage of earthy, om maar enkele mogelijkheden te noemen.

newborn

Neem contact op

Heb ik je interesse gewekt en wil je contact opnemen met mij als newborn fotograaf voor meer informatie of wil je mij misschien direct voor een baby fotoshoot?

Neem vrijblijvend contact met mij op voor meer informatie.

Een newborn fotoshoot is een prachtige manier om de eerste dagen met je nieuwe baby vast te leggen. Door deze tips te volgen, kan je ervoor zorgen dat jullie fotoshoot vlekkeloos verloopt!

De beste tijd om de newborn fotoshoot te plannen is wanneer jouw baby tussen de 2 en 12 weken oud is. Dan zijn ze nog klein genoeg om zich op te krullen in die schattige poses, maar zijn ze ook alert genoeg om mee te werken. Zorg er wel voor dat je de fotosessie van tevoren plant, zodat je wat flexibiliteit hebt voor het geval de baby wat later komt wat natuurlijk altijd kan gebeuren.

Voed de baby net voordat de shoot begint. Ze zijn dan lekker slaperig en gelukkig met hun volle buikje. Op deze manier minimaliseren we het huilen en werkt jullie kindje zo goed mogelijk mee tijdens de fotoshoot.

Doe jullie kindje lekker eenvoudige kleding aan. Een newborn heeft niet veel kleding nodig, het moet gemakkelijk en fijn zitten voor het kindje en het liefst niet voorzien zijn van te veel prints, deze leiden namelijk af. Een Newborn fotoshoot draait om jullie prachtige kindje (en jullie als ouders) en we willen niet dat de kleding te veel gaat afleiden.

Denk aan simpele rompertjes in het wit, blauw of roze bijvoorbeeld. Natuurlijk kan je jullie kleine schatje ook een hoofdbandje om doen om het wat speelser te maken.

Denk er ook over na wat jullie zelf gaan dragen. Dit moet comfortabel zitten maar ook fijn voor jullie newborn kindje zijn. Het is namelijk ook ontzettend leuk om enkele foto’s te maken waarbij jullie de handjes of voetjes van jullie newborn kindje vasthouden. Zorg dus voor matchende kleding!

Rekwisieten kunnen schattig zijn, maar te veel kan overweldigend zijn en de aandacht afleiden van de newborn fotoshoot foto’s waarop jullie mooie newborn baby moet staan!

Een paar goed gekozen rekwisieten, zoals een knuffeldier of een deken, kunnen de baby fotoshoot interessanter maken zonder dat de foto’s te druk worden.

Denk goed na over welke rekwisieten je wilt gebruiken en of deze bij de stijl passen die je graag wilt hebben. Kleur gebruik is natuurlijk ook erg belangrijk.

Een mand of een deken is dus altijd een mooi en leuk rekwisiet voor een newborn fotoshoot.

Zorg er eerst voor dat je huis schoon en rommelvrij is. Je wilt niet dat iets de aandacht afleidt van de newborn foto’s van jullie prachtige baby.

Een deken of mandje op de achtergrond is prima, dit soort dingen maken de foto’s vaak interessanter en geven een mooi effect. Denk dus samen goed na over de omgeving en de achtergrond waar we de newborn foto’s gaan maken.

Een newborn fotoshoot wordt altijd zonder flitser gedaan. We willen jullie kindje namelijk niet laten schrikken of stress geven. Zorg er dus voor dat er genoeg natuurlijk licht in de omgeving is waar we de foto’s gaan maken. Natuurlijk licht is belangrijk om de kwaliteit van de foto’s te kunnen waarborgen.

Gaan jullie de newborn fotoshoot blanco in? Geen zorgen, ik heb meer dan genoeg ideeën om de perfecte foto’s te maken. Maar misschien hebben jullie zelf wel enkele leuke ideeën gezien op Pinterest bijvoorbeeld?

Ik beveel altijd aan om eens lekker rond te kijken op leuke platformen zoals Pinterest en een moodboard aan te maken. Op dit bord plaatsen jullie alle foto’s die jullie aanspreken. Op deze manier kan je het bord met mij delen en heb ik een goed idee van de stijl en richting die jullie graag op willen gaan.

Maak je geen zorgen als je je eerst ongemakkelijk voelt, ik help jullie als jullie newborn fotograaf er  doorheen.

Zouden jullie het fijn vinden dan maken we eerst een aantal test foto’s totdat jullie jezelf op jullie gemak voelen. Het is voor mij een prioriteit dat jullie, en jullie newborn kindje, jezelf op jullie gemak voelen zodat we samen de mooiste en leukst mogelijke foto’s kunnen maken.

En natuurlijk het allerbelangrijkste: vergeet niet om plezier te maken! Newborn fotoshoots gaan niet altijd volgens plan, maar dat is niet erg. Het belangrijkste is dat je herinneringen creëert die je nog jaren zult koesteren, en voor je het weet is de fotoshoot voorbij!