Een newborn fotoshoot thuis is een geweldige manier om de eerste momenten van jouw kindje vast te leggen, in de comfortabele omgeving van jouw eigen huis.

Er is iets speciaals aan een newborn fotoshoot thuis, omdat het jou toelaat om de unieke persoonlijkheid van jouw kindje in beeld te brengen, in plaats van de standaard studio-omgeving.

Wij jij ook een newborn shoot thuis organiseren? Dan heb ik enkele tips voor jou:

Het beste moment

Het is belangrijk om te overwegen wanneer je de newborn fotoshoot thuis wilt organiseren. Het beste moment om een newborn shoot thuis te doen is wanneer jouw kindje ongeveer 2 weken oud is. Op deze leeftijd zijn ze nog steeds erg flexibel en slapen ze vaak nog veel, wat het gemakkelijker maakt om ze in verschillende poses te leggen.

Een professionele fotograaf

Het belangrijk om een professionele fotograaf te vinden die ervaring heeft met newborn fotoshoots thuis. Zij zullen in staat zijn om de juiste uitrusting en technieken te gebruiken om prachtige foto’s te maken, en zullen ook weten hoe ze jouw kindje moeten aanraken en bewegen om hen comfortabel te houden tijdens de fotoshoot.

Newborn baby op bed

Goede belichting

De locatie is erg belangrijk voor een geslaagde newborn fotoshoot thuis. Kies een rustige kamer in jouw huis met veel natuurlijk licht. Dit zal ervoor zorgen dat de foto’s natuurlijk en helder zijn. Voeg ook wat accessoires toe, zoals knuffels of dekens, om de foto’s extra speciaal te maken.

Ben voorbereid

Het is belangrijk om voorbereid te zijn voor de newborn shoot thuis. Zorg dat je een aantal verschillende outfits heeft klaarliggen voor jouw kindje, en zorg dat je een aantal accessoires hebt, zoals hoedjes of sjaaltjes, om de foto’s extra interessant te maken.

Denk ook aan het comfort van jouw kindje, zorg voor een fijne warme temperatuur in de kamer en zorg dat je een flesje of speen klaar hebt voor als jouw kindje honger heeft tijdens de newborn shoot thuis.

Vader en zoon naast de kerstboom

Zorg voor een ontspannen sfeer

Het is belangrijk om ontspannen te zijn tijdens de newborn shoot thuis. Probeer niet te veel te sturen tijdens de fotoshoot, maar geef de fotograaf de ruimte om zijn of haar creativiteit te gebruiken. Jouw kindje zal het beste reageren als iedereen om hen heen ontspannen is, dus zorg dat je zelf ook ontspannen bent tijdens de fotoshoot.

Denk aan de toekomst

De foto’s zullen waarschijnlijk een van de eerste foto’s zijn die je van jouw kindje hebt, dus ze zullen waarschijnlijk een speciaal plekje in jouw huis krijgen. Denk erover na waar je de foto’s wilt ophangen of welke albums je wilt maken met deze foto’s, zodat je de foto’s kunt gebruiken om herinneringen aan deze speciale tijd in jouw leven te bewaren.

Een newborn shoot thuis is een geweldige manier om de eerste momenten van jouw kindje vast te leggen. Door een professionele newborn fotograaf in te huren kunt je ervoor zorgen dat deze foto’s prachtige herinneringen vormen aan deze speciale tijd in jouw leven.

En als je deze tips volgt, zul je zeker een geslaagde newborn shoot thuis hebben.

Het beste moment om een newborn shoot thuis te doen is wanneer jouw kindje ongeveer 2 weken oud is. Op deze leeftijd zijn ze nog steeds erg flexibel en slapen ze vaak nog veel, wat het gemakkelijker maakt om ze in verschillende poses te leggen.

Het is belangrijk om een professionele fotograaf te vinden die ervaring heeft met newborn shoot thuis. Je kunt zoeken naar fotografen in jouw omgeving die gespecialiseerd zijn in newborn fotografie en hun werk bekijken om te zien of hun stijl aansluit bij wat je zoekt.

Kies een rustige kamer in jouw huis met veel natuurlijk licht. Dit zal ervoor zorgen dat de foto’s natuurlijk en helder zijn. Voeg ook wat accessoires toe, zoals knuffels of dekens, om de foto’s extra speciaal te maken.

Zorg dat je een aantal verschillende outfits hebt klaarliggen voor jouw kindje, en zorg dat je een aantal accessoires hebt, zoals hoedjes of sjaaltjes, om de foto’s extra interessant te maken.

Ben je nog op zoek naar leuke newborn fotoshoot ideeën? Lees dan mijn blog over “newborn fotoshoot ideeën“.  

Denk ook aan het comfort van jouw kindje, zorg voor een fijne warme temperatuur in de kamer en zorg dat je een flesje of speen klaar hebt voor als je kindje honger heeft tijdens de newborn shoot thuis.

Probeer niet te veel te sturen tijdens de fotoshoot, maar geef de fotograaf de ruimte om zijn of haar creativiteit te gebruiken. Jouw kindje zal het beste reageren als iedereen om hen heen ontspannen is, dus zorg dat je zelf ook ontspannen bent tijdens de fotoshoot.

 
 
 
Bruidstaarten blog

Bruidstaarten

Lees ons blog over “bruidstaarten” voor meer informatie over de verschillende soorten bruidstaarten, de smaken maar ook de oorsprong van de bruidstaart.

Bruidsfotografie blog

Waarom trouwen?

Lees ons blog over “Waarom trouwen? 10 Redenen voor een bruiloft” voor meer informatie over de verschillende soorten bruidstaarten, de smaken maar ook de oorsprong van de bruidstaart.

Rotterdam als trouwlocatie

Trouwen in Rotterdam

Lees ons blog over “Trouwen in Rotterdam” voor meer informatie over waarom het ontzettend leuk is om in de gemeente Rotterdam te trouwen!

Foto van de baby lekker warm ingepakt in een mandje

Newborn fotoshoot ideeën

Lees ons blog over “Newborn fotoshoot ideeën” voor leuke tips en suggesties voor jullie newborn fotoshoot!

Zwangerschapsshoot - Zwangere vrouw in mooie jurk

De zwangerschapsshoot jurk

Lees ons blog over “De zwangerschapsshoot jurk” voor leuke tips en suggesties over hoe jij de perfecte zwangerschapsshoot jurk kan vinden!

Bruidsfotografie - Een prachtig mooi bruidsboeket

Bloemen per seizoen voor het bruidsboeket

Lees ons blog over “Bloemen per seizoen voor het bruidsboeketvoor leuke tips en meer informatie over welke bloemen jij in welk seizoen kan gebruiken voor jouw perfecte bruidsboeket!

Bruidsfotografie - Een prachtig mooi bruidsboeket

Het bruidsboeket

Lees ons blog over “Het bruidsboeketvoor leuke tips en meer informatie over het bruidsboeket!

Boek nu jullie fotoshoot!

Heb ik jullie interesse gewekt na het lezen van dit artikel?
Neem dan eens vrijblijvend een kijkje op mijn portfolio pagina
of neem direct vrijblijvend contact met mij op voor meer informatie en mijn beschikbaarheid.

Onze klanten beoordelen ons met een 10!
5/5

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.