Newborn fotoshoot ideeën

Jouw baby groeit snel en dit wil je natuurlijk niet missen. De eerste dagen van jouw baby, die wil je zeker vastleggen in een newborn shoot als eeuwige herinnering. De kleine voetjes, handjes of misschien de hele mooie outfit van je kleintje wil je zeker nooit meer vergeten. 

Bereid leuke kleding en accessoires voor

Leuke outfits, mooie dekentjes of andere accessoires kun je makkelijk online vinden. Hieronder geef ik jou een aantal tips en links naar winkels waar je vanuit thuis lekker online leuke kleding en accessoires kunt bestellen.

Mutsjes & haarbandjes

Geef jouw kleintje een leuk mutsje op met teddybeer oortjes en hij ligt er lekker warm en knus bij. Het ziet er ontzettend lief en schattig uit en komt de foto zeker ten goede. Voor een meisje kan je ook denken aan bijvoorbeeld een haarbandje met bloemen of vlindertjes.

\"Newborn

Wraps

Jouw pasgeboren baby heeft negen maanden lang in jouw baarmoeder gezeten, dus een wrap voelt veilig en vertrouwd aan voor jouw pasgeboren baby.

De beanbag

Een fotoshoot met een beanbag geeft jou de mogelijkheid om bepaalde poses en vanuit verschillende kanten te fotograferen. Je kunt leuke posities maken zoals op de rug liggen, zijligging of op de buik. Je kunt ook met de beentjes in verschillende poses liggen. Zorg ervoor dat de beanbag vrij van afleidingen ligt en dat je baby veilig en stabiel ligt.

\"Newborn

Een mandje en props

Wat unieke en prachtige foto\’s oplevert is het gebruik maken van een mandje. Leg er een lekker warm dekentje of zacht kussentje in. Voor de props, met andere woorden accessoires, kun je bijvoorbeeld een mooi kleedje onder het mandje leggen of een knuffel naast het mandje leggen. Het eindresultaat zal heel mooi zijn.

Vergeet niet het mandje op een stabiele en veilige plek te zetten. Zorg dat er geen afleidingen rondom het mandje zijn.

Dekentjes

Als leuke aankleding kan je een dekentje onder het mandje leggen bijvoorbeeld, of de baby op het dekentje wanneer je een zachte ondergrond hebt.

Je kunt de baby inwikkelen in een dekentje en op bed leggen of vasthouden. Voor de baby is het lekker warm en zacht. 

Probeer zachte tinten te gebruiken, zoals aarde of pastel kleuren.

\"Newborn

Leuke (online) winkels

Ik heb hieronder enkele leuke winkels voor je op een rijtje gezet waar je ontzettend leuke kleding en accessoires kunt kopen.

 

Enkele tips

Tot slot heb ik nog enkele tips voor je, voor wanneer jij jullie newborn fotoshoot gaat voorbereiden

Zorg voor de juiste temperatuur

De meeste foto’s worden zonder kleren gemaakt, dus zorg voor de juiste temperatuur zodat jouw baby het niet koud krijgt. De kamer of de studio moet lekker warm zijn, het is niet de bedoeling dat jouw baby verkouden wordt of zich ongemakkelijk voelt. De baby kan zijn eigen lichaamstemperatuur minder goed reguleren dan een volwassen persoon. 

Neem de tijd

Baby’s hebben veel slaap nodig en ze houden niet van haast. Bespreek eerst met de ouders het thema. De meest populaire foto’s zijn van de voetjes met of zonder sokken, baby in de armen houden of wanneer de baby in de wieg ligt. Er zijn ook momenten waarop jij jouw baby moet voeden. Ook van dit mooie moment kan je natuurlijk een aantal foto’s maken. Als je ziet dat de baby rusteloos is, probeer hem dan een beetje te kalmeren. Je kan rustig tegen hem praten of een paar minuten te wachten totdat het kindje weer ontspannen is. 

Regel een oppas voor jouw andere kinderen.

Zijn jouw anderen kinderen thuis tijdens de fotoshoot? Je kan een oppas voor hun regelen zodat je jezelf kan concentreren op de newborn fotoshoot. Meestal zijn de kinderen nieuwsgierig naar de camera of naar de foto accessoires. 

\"Bruidstaarten

Bruidstaarten

Lees ons blog over \”bruidstaarten\” voor meer informatie over de verschillende soorten bruidstaarten, de smaken maar ook de oorsprong van de bruidstaart.

\"Bruidsfotografie

Waarom trouwen?

Lees ons blog over \”Waarom trouwen? 10 Redenen voor een bruiloft\” voor meer informatie over de verschillende soorten bruidstaarten, de smaken maar ook de oorsprong van de bruidstaart.

\"Rotterdam

Trouwen in Rotterdam

Lees ons blog over \”Trouwen in Rotterdam\” voor meer informatie over waarom het ontzettend leuk is om in de gemeente Rotterdam te trouwen!

\"Portretfotografie

Portretfoto\’s maken

Lees ons blog over \”Portretfoto\’s maken\” voor meer informatie over hoe je de perfecte portretfoto kunt maken!

 

Boek nu jullie newborn fotoshoot!

Heb ik jullie interesse gewekt na het lezen van dit artikel?
Neem dan eens vrijblijvend een kijkje op mijn newborn fotoshoot pagina
of neem direct vrijblijvend contact met mij op voor meer informatie en mijn beschikbaarheid.


Facebook


Twitter


Instagram


Pinterest


Linkedin


Behance

Onze klanten beoordelen ons met een 10!
5/5

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *