Newborn fotoshoot thuis: ideeën en tips voor baby fotografie

Een newborn fotoshoot thuis is een prachtige manier om de eerste weken van je baby vast te leggen. Je kunt deze mooie herinneringen voor altijd koesteren en delen met vrienden en familie

In dit artikel vind je tips en ideeën om de perfecte fotoshoot thuis te organiseren.

Waarom een newborn fotoshoot thuis doen?

Een newborn fotoshoot thuis is een geweldige manier om de eerste weken van je baby vast te leggen. Het is handig en comfortabel omdat je niet met je pasgeboren baby de deur uit hoeft. Bovendien heb je de vrijheid om je eigen omgeving te kiezen en zo de perfecte setting te creëren voor de fotoshoot.

Een ander voordeel van een newborn fotoshoot thuis is dat je de volledige controle hebt over de omgeving. Je kunt ervoor zorgen dat de kamer op de juiste temperatuur is en dat er geen storende elementen zijn. Bovendien kan het een geruststellende ervaring zijn voor je baby, omdat hij of zij in een bekende en comfortabele omgeving is.

Een newborn fotoshoot thuis biedt ook een kans om unieke en persoonlijke foto\’s te maken. Je kunt de foto\’s personaliseren met accessoires en rekwisieten die een speciale betekenis hebben voor jou en je gezin. Denk aan dekentjes, speelgoed of kledingstukken die van generatie op generatie zijn doorgegeven.

Kortom, een newborn fotoshoot thuis is een geweldige manier om de eerste weken van je baby vast te leggen op een persoonlijke en unieke manier. Het biedt comfort en controle over de omgeving en geeft de mogelijkheid om speciale momenten te creëren die je voor altijd zult koesteren.

Waarom zou je een professioneel fotograaf inhuren?

Ten eerste hebben professionele fotografen de kennis en ervaring om de beste composities en hoeken te vinden om de perfecte foto\’s te maken. Ze hebben de expertise om te weten welk licht het beste werkt en hoe je de baby op een comfortabele manier kunt poseren.

Daarnaast beschikken professionele fotografen over professionele apparatuur die de kwaliteit van de foto\’s kan verbeteren. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat ze beschikken over een professionele camera, lenzen en belichtingsapparatuur.

Een ander voordeel van het inhuren van een professionele fotograaf is dat zij een professionele nabewerking kunnen verzorgen. Ze hebben de vaardigheden om de foto\’s te bewerken en te retoucheren om zo de beste resultaten te bereiken.

Ten slotte biedt een professionele fotograaf een garantie op kwaliteit. Als je niet tevreden bent met de foto\’s, kan een professionele fotograaf eventueel nieuwe foto\’s maken of de huidige foto\’s bewerken om ervoor te zorgen dat je tevreden bent met het resultaat.

Kortom, het inhuren van een professionele fotograaf kan ervoor zorgen dat je de beste resultaten krijgt met een newborn fotoshoot thuis. Het biedt een garantie op kwaliteit en geeft je de mogelijkheid om te genieten van prachtige en professionele foto\’s van je pasgeboren baby.

\"Newborn

Zelf aan de slag gaan

Wil je toch lekker zelf wat foto\’s schieten, dan heb ik hier een aantal tips voor je klaar staan. Lees de tips rustig door en ga lekker aan de slag met jullie kleine lieve schat om prachtige foto\’s te maken.

Plan de fotoshoot

 • Kies de juiste tijd: Het is het beste om de fotoshoot binnen de eerste twee weken van de geboorte van je baby te plannen. Zo is je baby nog klein en slaperig, wat het gemakkelijker maakt om hem of haar te fotograferen.
 • Kies een geschikte locatie: Kies een locatie in huis met veel natuurlijk licht en een rustige achtergrond. Een slaapkamer of woonkamer zijn goede opties.
 • Plan de duur van de fotoshoot: Een newborn fotoshoot kan tot drie uur duren, afhankelijk van hoe de baby zich voelt en hoeveel pauzes er nodig zijn.
 • Plan de tijd voor het bewerken: Na de fotoshoot moet je tijd inplannen om de foto\’s te bewerken voordat je ze deelt.

Bereid de fotoshoot voor

 • Kies de juiste outfit: Een neutrale outfit zoals een romper of een witte doek werkt het beste. Vermijd drukke patronen en felle kleuren.
 • Kies de juiste props: Props zoals dekens, manden en knuffels kunnen de fotoshoot leuker maken. Zorg ervoor dat je niet te veel props gebruikt, omdat de focus op de baby moet liggen.
 • Houd de baby tevreden: Zorg ervoor dat de baby gevoed en verschoond is voordat de fotoshoot begint. Zorg voor een warme omgeving en rustgevende muziek of een rustgevend geluid om de baby helpen te ontspannen.

Maak de foto\’s

 • Gebruik natuurlijk licht: Gebruik natuurlijk licht in plaats van flitsers. Fotografeer bijvoorbeeld in de buurt van een raam of deuropening om zacht licht te krijgen.
 • Gebruik de juiste hoek: Fotografeer vanuit verschillende hoeken om de beste foto\’s te krijgen. Experimenteer met verschillende perspectieven en afstanden om de perfecte compositie te vinden.
 • Fotografeer de details: Vergeet niet om close-ups van de handen, voeten en gezicht van de baby te maken. Deze details zijn belangrijk om vast te leggen.
 • Maak foto\’s met familie: Maak ook foto\’s met de ouders of andere gezinsleden. Deze foto\’s zijn ook belangrijk en kunnen mooie herinneringen opleveren.

Bewerk de foto\’s

 • Kies de beste foto\’s: Kies de beste foto\’s uit de serie om te bewerken. Selecteer de foto\’s waar de baby er het beste uitziet en waar de compositie goed is.
 • Bewerk de foto\’s: Bewerk de foto\’s om ze er nog beter uit te laten zien. Pas de belichting, contrast en kleuren aan om de foto\’s te verbeteren. Let er wel op dat je de foto\’s niet te veel bewerkt, want dan verlies je de natuurlijkheid.
 • Voeg filters toe: Overweeg om filters toe te voegen aan de foto\’s voor een extra speciaal effect.
 • Maak afdrukken: Maak afdrukken van de foto\’s om ze te bewaren en te delen met familie en vrienden.

Geniet van de resultaten

Een newborn fotoshoot thuis kan mooie herinneringen opleveren aan de eerste weken van je baby.

Met de juiste planning en voorbereiding kun je prachtige foto\’s maken die je voor altijd kunt koesteren. Vergeet niet om te genieten van het proces en van de resultaten!

DE NEWBORN FOTOSHOOT THUIS


150
/ 2 uur

 • Een gratis kennismakingsgesprek
 • Fotoshoot van ca. 2 uur op locatie (excl. reiskosten)
 • Originele foto\’s digitaal aangeleverd
 • 15 bewerkte foto\’s digitaal aangeleverd
 • Een leuk en uniek filmpje van jullie kleine boef (slideshow)


Aanvragen

Wat is het voordeel van het inhuren van een professionele fotograaf voor een newborn fotoshoot thuis?

Het inhuren van een professionele fotograaf zorgt ervoor dat je de best mogelijke foto’s van je pasgeboren baby krijgt. Professionele fotografen hebben de ervaring en kennis om de perfecte hoeken en composities te vinden en beschikken over de professionele apparatuur om de kwaliteit van de foto’s te verbeteren.

Moet ik accessoires of rekwisieten kopen voor de fotoshoot?

Het is niet nodig om accessoires of rekwisieten te kopen voor de fotoshoot. Een professionele fotograaf kan je helpen bij het kiezen van de beste accessoires en rekwisieten die passen bij jouw stijl en persoonlijkheid. Als je echter bepaalde persoonlijke items hebt die je graag in de fotoshoot wilt opnemen, kun je deze gerust meenemen.

Kan de fotoshoot worden gehouden als ik geen speciale kamer heb voor de fotoshoot?

Ja, de fotoshoot kan worden gehouden in elke kamer waar voldoende daglicht is. Een professionele fotograaf kan je helpen bij het vinden van de beste hoeken en composities om prachtige foto’s te maken, ongeacht de locatie.

Wat als mijn baby huilt tijdens de fotoshoot?

Het is volkomen normaal dat baby’s huilen tijdens een fotoshoot, en een professionele fotograaf heeft ervaring met het kalmeren van baby’s. Het is belangrijk om de baby op zijn of haar gemak te stellen en om de tijd te nemen om de baby te voeden en te verschonen voordat de fotoshoot begint.

Hoe snel kan ik de foto\’s na de fotoshoot verwachten?

Dit hangt af van de fotograaf en de afspraken die je hebt gemaakt. De meeste fotografen leveren de foto’s binnen 2-4 weken na de fotoshoot, maar het kan ook langer of korter duren. Het is belangrijk om de verwachte levertijd met de fotograaf te bespreken voordat de fotoshoot begint.

 

\"Foto

Newborn fotoshoot ideeën

Lees ons blog over \”Newborn fotoshoot ideeën\” voor leuke tips en suggesties voor jullie newborn fotoshoot!

\"Zwangerschapsshoot

De zwangerschapsshoot jurk

Lees ons blog over \”De zwangerschapsshoot jurk\” voor leuke tips en suggesties over hoe jij de perfecte zwangerschapsshoot jurk kan vinden!

\"Newborn

Wat te doen als jouw newborn verkouden is?

Lees ons blog over \”Wat te doen als jouw newborn verkouden is\” waarin ik je alles uitleg over de verkoudheid van een newborn kindje!

\"Newborn

Newborn fotoshoots en veiligheid

Lees ons blog over \”Newborn fotoshoots en veiligheid\” waarin ik je uitleg hoe we omgaan met de veiligheid tijdens de newborn fotoshoot!

\"Een

De baby foto

Lees ons blog over \”De baby foto\” waarin ik je alles uitleg over de baby foto!

\"Een

Newborn fotoshoots met ouders

Lees ons blog over de \”Newborn fotoshoots met ouders\” waarin ik je uitleg hoe jullie als ouders prachtige herinneringen kunnen vastleggen samen met jullie newborn.

\"Newborn

Alles over de baby speen

Lees ons blog over de \”Alles over de baby speen\” waarin ik je alles uitleg over de voor- en nadelen van de baby speen!

Boek nu jullie fotoshoot!

Heb ik jullie interesse gewekt na het lezen van dit artikel?
Neem dan eens vrijblijvend een kijkje op mijn portfolio pagina
of neem direct vrijblijvend contact met mij op voor meer informatie en mijn beschikbaarheid.


Facebook


Twitter


Instagram


Pinterest


Linkedin


Behance

Onze klanten beoordelen ons met een 10!
5/5

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *