Newborn fotoshoots en veiligheid

Newborn fotografie is een prachtig en bijzonder genre van fotografie. Het is een kans om de onschuld en pure schoonheid van een pasgeboren baby vast te leggen.

Maar als fotograaf is het belangrijk om de veiligheid van de baby te allen tijde te waarborgen. In dit artikel zal ik bespreken hoe ik als fotograaf de veiligheid van een pasgeboren baby garandeer tijdens een fotoshoot.

Belangrijke aspecten

Een belangrijk aspect van newborn fotografie is het gebruik van de juiste poses. Hoewel pasgeborenen er vaak adembenemend uitzien in acrobatische poses, is het belangrijk om te onthouden dat de veiligheid van de baby altijd voorop moet staan. Voorkeur wordt gegeven aan natuurlijke poses waarbij de baby zich comfortabel voelt.

Dit kan worden bereikt door de baby in een natuurlijke foetushouding te plaatsen of door het gebruik van een stevige ondersteuning zoals een beanbag of een nestje.

Een ander belangrijk aspect van newborn fotografie is de temperatuur. Pasgeborenen zijn nog niet in staat om hun lichaamstemperatuur efficiënt te reguleren, dus het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de baby warm genoeg is tijdens de fotoshoot.

Dit kan worden gedaan door de verwarming op een comfortabele temperatuur te houden en door de baby te bedekken met een dunne, zachte deken.

Het gebruik van props is ook een belangrijk aspect van newborn fotografie. Hoewel props kunnen worden gebruikt om de foto\’s interessanter te maken, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat ze veilig zijn voor de baby.

Dit betekent dat kleine of scherpe objecten moeten worden vermeden en dat de baby altijd onder toezicht moet zijn tijdens het gebruik van props.

Hygiëne een cruciale factor in de veiligheid van pasgeborenen tijdens fotoshoots. Dit betekent dat de fotograaf altijd schone handen moet hebben en dat de baby nooit in direct contact komt met onhygiënische oppervlakken.

\"Newborn

Waarborgen van de veiligheid van de newborn

Als fotograaf is het belangrijk om de veiligheid van de pasgeboren baby te allen tijde te waarborgen. Dit kan worden bereikt door het gebruik van veilige poses, het waarborgen van een comfortabele temperatuur, het gebruiken van veilige props en het handhaven van goede hygiëne. Door deze maatregelen te nemen, kan ik als fotograaf prachtige beelden creëren van pasgeboren baby\’s terwijl ik hun welzijn bescherm.

Jezelf aanpassen aan de newborn

Het is ook belangrijk om te onthouden dat het werken met pasgeborenen vereist dat je flexibel bent en je aanpast aan de baby\’s ritme en wensen. Sommige baby\’s zullen meer rust nodig hebben, terwijl andere baby\’s meer actief zullen zijn. Het is belangrijk om de baby te observeren en te reageren op hun signalen tijdens de fotoshoot.

Communicatie met de ouders

Een ander belangrijk aspect van newborn fotografie is communicatie met de ouders. Het is belangrijk om duidelijk te communiceren met de ouders over de fotoshoot en om hen gerust te stellen over de veiligheid van hun baby. Het is ook belangrijk om te vragen naar de wensen van de ouders voor de fotoshoot en om hen te informeren over de diverse poses en props die beschikbaar zijn.

Veilige poses en comfort voor de newborn

Newborn fotografie is een prachtig en bijzonder genre van fotografie, maar als fotograaf is het belangrijk om de veiligheid van de baby te allen tijde te waarborgen. Door het gebruik van veilige poses, het waarborgen van een comfortabele temperatuur, het gebruiken van veilige props, het handhaven van goede hygiëne, flexibel zijn en communiceren met de ouders, kan ik als fotograaf prachtige beelden creëren terwijl ik de veiligheid van de pasgeboren baby waarborg.

Newborn props

Als fotograaf willen we altijd unieke beelden vastleggen, maar we nemen veiligheid altijd serieus. Bij het werken met props houden we ons aan enkele belangrijke regels. We gebruiken alleen zachte, comfortabele en stabiele props en adviseren om geen glas te gebruiken. In plaats daarvan kiezen we vaak voor de composietmethode.

Voor sommige exclusieve poses is het belangrijk dat we vooraf weten wat de wensen zijn. Bijvoorbeeld, als we een hangende pose willen creëren, controleren we het materiaal en verdubbelen we het gewicht van de pasgeboren baby. Onze slings zijn ook getest op veiligheid en we gebruiken geen hangende poses met een weegschaal. Voor meer informatie over composietfotografie, verwijzen we naar de Photoshop sectie.

Een zwaar hoofdje

Het hoofdje van een pasgeboren baby vormt een groot deel van het totale lichaamsgewicht, daarom moeten we extra voorzichtig zijn bij het vastleggen van poses. Poses waarbij het hoofdje naar boven gericht is, moeten altijd goed ondersteund worden, zoals bij de handen liggend onder de kin pose. De potato sac pose is een ander voorbeeld van een pose die alleen gedaan kan worden met behulp van composietfotografie.

Het is belangrijk om te weten dat pasgeboren baby\’s niet in staat zijn om hun hoofd zelf te dragen. Veel poses zijn daarom composietbeelden, soms is de baby volledig ondersteund en soms alleen met een vinger of hand in de buurt voor snelle interventie. Bij het vastleggen van poses in een mand, is het ook belangrijk om rekening te houden met het gewicht van de baby en eventueel extra gewicht toe te voegen aan de onderkant van de mand om kantelen te voorkomen.

Acrocyanose

Acrocyanose is een aandoening waarbij sommige pasgeborenen geboren worden met blauwe handen en voeten. Dit komt vaak voor in de eerste paar uur na de geboorte, omdat de bloed- en zuurstoftoevoer nog niet volledig is gecirculeerd naar de ledematen. Tijdens het poseren van de baby is het daarom belangrijk om alert te zijn op blauwe verkleuringen van de handen en voeten. Als dit voorkomt, is het belangrijk om de houding van de baby te veranderen om de bloedcirculatie te herstellen.

Niet alle newborns willen alle poses

Elke newborn is uniek en heeft zijn of haar eigen beperkingen en voorkeuren. Wij als fotografen respecteren dit en als we merken dat een baby moeite heeft met een bepaalde pose, stoppen we hiermee.

Er zijn immers zoveel andere opties beschikbaar. Soms vragen ouders om specifieke poses, zoals de \”curly pose\” op de beanbag, maar we kunnen niet garanderen dat elk kindje hiermee akkoord gaat. Tijdens onze eerste sessie met de newborn observeren we welke poses het kindje wel en niet prettig vindt en passen onze creativiteit hierop aan.

\"Bruidstaarten

Bruidstaarten

Lees ons blog over \”bruidstaarten\” voor meer informatie over de verschillende soorten bruidstaarten, de smaken maar ook de oorsprong van de bruidstaart.

\"Bruidsfotografie

Waarom trouwen?

Lees ons blog over \”Waarom trouwen? 10 Redenen voor een bruiloft\” voor meer informatie over de verschillende soorten bruidstaarten, de smaken maar ook de oorsprong van de bruidstaart.

\"Rotterdam

Trouwen in Rotterdam

Lees ons blog over \”Trouwen in Rotterdam\” voor meer informatie over waarom het ontzettend leuk is om in de gemeente Rotterdam te trouwen!

\"Newborn

Newborn fotoshoot ideeën

Lees ons blog over \”Newborn fotoshoot ideeën\” voor leuke tips en suggesties voor jullie newborn fotoshoot!

\"Zwangerschapsshoot

De zwangerschapsshoot jurk

Lees ons blog over \”De zwangerschapsshoot jurk\” voor leuke tips en suggesties over hoe jij de perfecte zwangerschapsshoot jurk kan vinden!

Boek nu jullie fotoshoot!

Heb ik jullie interesse gewekt na het lezen van dit artikel?
Neem dan eens vrijblijvend een kijkje op mijn portfolio pagina
of neem direct vrijblijvend contact met mij op voor meer informatie en mijn beschikbaarheid.


Facebook


Twitter


Instagram


Pinterest


Linkedin


Behance

Onze klanten beoordelen ons met een 10!
5/5

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *