Waarom trouwen? 10 Redenen voor een bruiloft

Wil je met mij trouwen?

Op het moment dat jouw partner die vraag stelt denk je alleen aan de positieve kanten. Misschien speelt de gedachten in je hoofd “waarom zou ik trouwen?”.

Ik zal je helpen je twijfels weg te nemen. Hieronder vind je 10 redenen waarom je zou willen trouwen:

  1. Liefde – ik ben ouderwets en ik geloof in liefde. De belofte van eeuwige trouw en verbondenheid zijn erg belangrijk en romantisch voor mij. Iedereen mag weten dat jullie voor altijd bij elkaar willen blijven, maar je wilt het vooral aan elkaar laten weten, het vertellen in geloftes.
  2. Geloof – wanneer jij of je partner religieus is, dan kan dat een van de redenen zijn om te trouwen. De trouwerij wordt vaak in de kerk of moskee gehouden om jullie liefde met God te delen
  3. Cultuur – er zijn bepaalde culturen waarin trouwen een van de normen van het leven is. Denk bijvoorbeeld aan speciaal kleding, eten of ritueelen. Door deze tradities en bizarre momenten weet je het zeker dat je die speciale dag nooit vergeet.
  4. Zekerheid – alles wat op het papier staat is zeker. Maar dat betekent niet dat je zonder trouwen niet samen mag leven. Voor sommige mensen is het een romantisch idee dat ze de toekomst ingaan “tot de dood jullie scheidt”. Dit bevestigd ook dat het gevoel wederzijds is.
  5. Rechten en financiële zekerheid – getrouwde mensen hebben meer rechten en plichten ten opzichte van elkaar. Dat is wettelijk vastgelegd. Natuurlijk voor bepaalde beslissingen te nemen je hebt een toestemming nodig van je partner. Maar als je wil een huis kopen dan is natuurlijk makkelijker alles te betalen. Hier veel mensen besloten om de eerste stap te nemen om verder te gaan met hun samen leven, trouwen, een huis kopen en kinderen krijgen.
  6. Verlengt de levensduur – veel onderzoeken hebben aangetoond dat een huwelijk maakt de mens gelukkiger op lange termijn. Mensen die langer dan 20, 30 jaar getrouwd zijn zeggen dat die antwoord op “ja” was, is het beste antwoord in hun leven. Natuurlijk niet altijd ons leven is koek en ei, maar als je naar je leven zonder je partner kijkt dan merk het je zelf wel.
  7. Verbondenheid – Je bent bereid om er voor elkaar te zijn, in voor- en tegenspoed. Door te trouwen voelen de meeste stellen zich meer met elkaar verbonden van ooit te voren.
  8. De achternaam – Altijd al een andere achternaam willen hebben? Wanneer jullie getrouwd zijn mag je de achternaam aannemen van je partner, of allebei.
  9. Sociale druk – Heb jij zo’n moeder of oma die constant blijft vragen wanneer jullie nu eens gaan trouwen? Dan ben je vast niet de enige. Als het gebruikelijk is om te trouwen in jullie familie, dan zullen jullie ook sneller de stap maken om uiteindelijk in het huwelijksbootje te stappen.
  10. De aandacht – Vind je het heerlijk om een keer in het middelpunt van de belangstelling te staan met je partner? Op deze mooie dag draait het allemaal ongegeneerd om jullie! Geniet met volle teugen en laat jezelf lekker op handen dragen.

Er zijn nog meer redenen die je kan gebruiken om “ ja” te zeggen wanneer je partner over je hand vraagt. Maar ik denk dat die 10 bovengenoemde punten op dit moment is genoeg. Nou ja, nu even alles inplannen en samen langen, gelukkige leven leven. 

Bedankt voor het lezen van dit artikel! Laat mij vooral weten wat je wilt zien. Neem ook gerust een kijkje op mijn portfolio!

\"Bruidsfotografie

Waarom trouwen?

Lees ons blog over \”Waarom trouwen? 10 Redenen voor een bruiloft\” voor meer informatie over de verschillende soorten bruidstaarten, de smaken maar ook de oorsprong van de bruidstaart.

\"Macrofotografie

Hoe maak je de perfecte macrofoto?

Lees ons blog over \”Macrofotografie! Hoe maak je de perfecte macrofoto?\” voor meer informatie over het maken van foto\’s met een macro lens.


Facebook


Twitter


Instagram


Pinterest


Linkedin


Behance

Onze klanten beoordelen ons met een 10!
5/5

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *