Een babyshoot met ouders

Een babyshoot met ouders is een bijzonder moment om vast te leggen. Het is een moment waarop de liefde en verbondenheid tussen ouders en hun nieuwe lieverd centraal staat.

Bovendien is het ook een unieke manier om de ontwikkeling van je kind vast te leggen in de eerste paar weken of maanden van hun leven.

Er zijn verschillende manieren om een babyshoot met ouders vast te leggen. Sommige mensen kiezen ervoor om de foto\’s zelf te maken met behulp van een smartphone of een camera, terwijl anderen kiezen voor de diensten van een professionele fotograaf. Ongeacht de keuze die je maakt, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de foto\’s een weerspiegeling zijn van de liefde en verbondenheid tussen ouders en hun kind.

Als je kiest voor een professionele fotograaf, is het belangrijk om iemand te vinden die ervaring heeft met het vastleggen van deze bijzondere momenten. Zoek naar fotografen die aandacht hebben voor detail en die in staat zijn om de liefde en verbondenheid tussen ouders en hun kind op een natuurlijke en ongedwongen manier vast te leggen.

Wat is een babyshoot met ouders?

Een babyshoot met ouders is een fotoshoot waarbij de nadruk ligt op de ouders en hun pasgeboren kind. Het doel van de shoot is om de liefde, het verbondenheid en de band tussen ouders en hun nieuwe aanwinst vast te leggen.

Deze fotoshoot wordt vaak gedaan in de eerste paar weken of maanden van het leven van het kind, en is een unieke manier om de ontwikkeling van het kind vast te leggen.

De shoot kan zowel binnenshuis als buitenshuis plaatsvinden en kan door de ouders zelf gedaan worden of door een professionele fotograaf.

Het is belangrijk om te kiezen voor een fotograaf die ervaring heeft met het vastleggen van dit soort momenten en die aandacht heeft voor detail, zodat de foto\’s een natuurlijke en ongedwongen weerspiegeling zijn van de band tussen ouders en kind.

De voorbereiding

Bij de voorbereidingen voor de shoot is het ook belangrijk om rekening te houden met de behoeften van je kind. Zorg ervoor dat je kind op een comfortabele en veilige manier op de foto gezet wordt, en zorg ervoor dat de locatie geschikt is voor de shoot.

De locatie (bijvoorbeeld binnen in huis of op het ouderlijk bed) moet veilig zijn, schoon zijn en er moeten niet te veel spulletjes liggen. Je wilt namelijk niet dat de aandacht van de foto van jullie kleintje afgeleid wordt door allemaal speelgoed.

Zorg voor zoveel mogelijk natuurlijk licht. Foto\’s gemaakt in natuurlijk licht zijn altijd het beste. Natuurlijk kan er gebruik gemaakt worden van lampen, zolang jullie kleine boefje daar geen last van ondervind.

\"Baby

Props gebruiken tijdens de shoot

Een babyshoot met ouders én props is een fotoshoot waarbij props, oftewel accessoires, worden gebruikt om de afbeeldingen van de pasgeboren baby te verrijken en te verfraaien. De props kunnen variëren van knuffels en dekens tot hoeden en knuffelbare dieren, en kunnen worden gebruikt om de afbeelding van de baby meer karakter en persoonlijkheid te geven.

Het gebruik van props tijdens een baby shoot kan het resultaat verbeteren en een unieke en leuke twist geven aan de afbeeldingen van de pasgeboren baby. Bovendien kunnen de props ook worden gebruikt om bepaalde thema\’s en verhalen uit te beelden, zoals een bepaald seizoen, een verhaal of een verhaaltje.

Het is belangrijk om er rekening mee te houden dat de veiligheid en comfort van de baby altijd voorop staan, dus de props moeten worden gekozen en gebruikt op een veilige en verantwoorde manier. Daarnaast is het ook belangrijk dat de props niet de aandacht van jullie kleine schatje weghalen. Hou het aantal props dus beperkt!

Als je besluit om een baby shoot met props te doen, overleg dan altijd met de fotograaf of je zelf verantwoordelijk bent voor het verzorgen en leveren van de props, of dat de fotograaf dit voor je regelt.

Waarom een babyshoot met ouders thuis doen en niet in een professionele studio?

Er zijn verschillende redenen waarom ouders kiezen voor een \”babyshoot met ouders\” thuis in plaats van in een studio:

 1. Comfort: Thuis voelt de baby en de ouders zich meestal comfortabeler en meer ontspannen, wat leidt tot natuurlijkere en ongedwongen afbeeldingen.
 2. Persoonlijkheid: Door de shoot thuis te doen, kan de persoonlijkheid van de ouders en de baby beter worden weerspiegeld in de afbeeldingen. Bovendien kunnen de afbeeldingen meer betekenis hebben omdat ze zijn gemaakt in de vertrouwde omgeving van het eigen huis.
 3. Gemak: Het is vaak gemakkelijker om een shoot thuis te doen, omdat de ouders niet hoeven te reizen en niet afhankelijk zijn van de faciliteiten van een studio. Bovendien is het gemakkelijker om baby- en verzorgingsspullen bij de hand te hebben wanneer ze nodig zijn.
 4. Kostenbesparing: Een shoot thuis is meestal goedkoper dan een shoot in een studio, omdat er geen verhuur- of reiskosten zijn.
 5. Flexibiliteit: Een shoot thuis geeft de ouders meer flexibiliteit en controle over het proces, waardoor ze beter kunnen inspelen op de wensen en behoeften van de baby.

Bewaar de foto\’s goed

Het belangrijk om de foto\’s te bewaren en te delen met vrienden en familie. De foto\’s kunnen ook gebruikt worden om herinneringen aan dit bijzondere moment vast te houden, en om te delen met toekomstige generaties.

Er zijn tegenwoordig verschillende manieren om foto\’s  veilig te bewaren. Denk bijvoorbeeld aan een opslag in de cloud! Op deze manier kan er nooit iets met je foto\’s gebeuren.

BABYSHOOT MET OUDERS


150
/ 2 uur

 • Een gratis kennismakingsgesprek
 • Fotoshoot van 2 uur op locatie (excl. reiskosten)
 • Originele foto\’s digitaal aangeleverd
 • 15 bewerkte foto\’s digitaal aangeleverd


Aanvragen

ZWANGERSCHAP + BABYSHOOT MET OUDERS


150
/ 2 uur

 • Een gratis kennismakingsgesprek
 • Fotoshoot van 2 uur op locatie (excl. reiskosten)
 • Fotoshoot van 2 uur op locatie (excl. reiskosten)
 • Originele foto\’s digitaal aangeleverd
 • 15 bewerkte foto\’s digitaal aangeleverd


Aanvragen

Wanneer is het beste moment om een newborn shoot te boeken?

Het beste moment om een newborn shoot te boeken is tussen de geboorte van je baby en ongeveer 12 weken daarna. Het is belangrijk om snel te boeken, omdat newborns snel groeien en veranderen.

Waar vindt de newborn fotoshoot plaats?

De newborn fotoshoot vindt altijd plaats bij jou thuis, op de slaapkamer of een andere mooie plek in huis.

Wat mag ik verwachten tijdens de newborn shoot?

Tijdens de newborn shoot zullen prachtige beelden worden gemaakt van al die ‘eerste keren’. Je kunt denken aan een heerlijk badje, knuffelen samen op bed en foto’s van jou samen met je baby en eventueel oudere broertje en zusje. De fotograaf zal je begeleiden tijdens de sessie en er zal tijd worden genomen om de details te fotograferen die je belangrijk vindt.

Moet ik zorgen voor outfits en accessoires voor mijn baby?

De fotograaf zal bespreken wat je graag gefotografeerd wilt hebben. Het is echter wel belangrijk om comfortabele en simpele outfits te gebruiken voor jouzelf en je partner. Je wilt namelijk niet dat er te veel afleiding is van jullie kleine schatje.

Hoe lang duurt de newborn fotoshoot gemiddeld?

De newborn fotoshoot duurt gemiddeld 1-2 uur, afhankelijk van de hoeveelheid poses en beelden die je wilt hebben. Het is belangrijk om voldoende tijd uit te trekken voor de shoot, zodat je baby niet gestrest raakt en jij voldoende tijd hebt om te ontspannen en de shoot te genieten.

\"Foto

Newborn fotoshoot ideeën

Lees ons blog over \”Newborn fotoshoot ideeën\” voor leuke tips en suggesties voor jullie newborn fotoshoot!

\"Zwangerschapsshoot

De zwangerschapsshoot jurk

Lees ons blog over \”De zwangerschapsshoot jurk\” voor leuke tips en suggesties over hoe jij de perfecte zwangerschapsshoot jurk kan vinden!

\"Newborn

Wat te doen als jouw newborn verkouden is?

Lees ons blog over \”Wat te doen als jouw newborn verkouden is\” waarin ik je alles uitleg over de verkoudheid van een newborn kindje!

\"Newborn

Newborn fotoshoots en veiligheid

Lees ons blog over \”Newborn fotoshoots en veiligheid\” waarin ik je uitleg hoe we omgaan met de veiligheid tijdens de newborn fotoshoot!

\"Een

De baby foto

Lees ons blog over \”De baby foto\” waarin ik je alles uitleg over de baby foto!

\"Een

Newborn fotoshoots met ouders

Lees ons blog over de \”Newborn fotoshoots met ouders\” waarin ik je uitleg hoe jullie als ouders prachtige herinneringen kunnen vastleggen samen met jullie newborn.

\"Newborn

Alles over de baby speen

Lees ons blog over de \”Alles over de baby speen\” waarin ik je alles uitleg over de voor- en nadelen van de baby speen!

Boek nu jullie fotoshoot!

Heb ik jullie interesse gewekt na het lezen van dit artikel?
Neem dan eens vrijblijvend een kijkje op mijn portfolio pagina
of neem direct vrijblijvend contact met mij op voor meer informatie en mijn beschikbaarheid.


Facebook


Twitter


Instagram


Pinterest


Linkedin


Behance

Onze klanten beoordelen ons met een 10!
5/5

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *